Nytt håp for Skopusser-Lars

Justisminister Odd Einar Dørum ber politiet ta en ny sjekk rundt beslagleggingen av skopusserutstyret til narkomane Lars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken om Skopusser-Lars tar nå enda en ny vending. Etter at Dørum avviste Lars i Stortinget onsdag har han fått kritikk fra flere hold.

I går snudde Dørum og ba politiet om å ta en ny sjekk rundt hva som faktisk skjedde med utstyret til Lars.

Til TV2 uttalte han at det er så mye usikkerhet rundt saken at det kan være greit å få sjekket den ut nok en gang.

- Vanvittig

- Justisministeren ønsker å vise at vi tar på alvor at dette kan ha skjedd, og understreker at denne typen håndhevelse ikke skal være prioritert hos politiet, sier statssekretær Jørn Holme til Dagbladet.

Høyesterettsadvokat Paul Røer, en av Lars' viktigste støttespillere, er glad for utspillet:

- Dette synes jeg er helt utmerket. Er langt fra fornøyd med det svaret politiet har kommet med tidligere. Det er jo vanvittig at de faktisk har brukt tid på slikt.

Han synes det er feigt av politiet å ikke stå fram med hva som skjedde.

Massiv støtte

Skopusser-Lars var svært sliten etter alt oppstyret torsdag, men lover at han tar opp igjen skopussingen på Karl Johan i løpet av fredagen.

- Til vanlig hadde jeg bare rundt fem kunder hver dag. Men folk kom bort og sa «ta noen slanter, så kan du heller pusse skoa mine i morra». Da har jeg i hvert fall tilbudt folk en tjeneste, sier Lars, som i går fikk skopusserutstyr og penger fra flere folk.

- Telefonen har nesten ikke stått stille i dag. Det strømmer på med folk som vil gi Lars penger og utstyr. Det er i hvert fall ikke tvil om hvem som har fått sympatien i denne saken, sier Røer.

Flere vitner skal ha meldt seg for å bekrefte historien til Skopusser-Lars.

BACK IN BUSINESS: Skopusser-Lars var sliten etter alt oppstyret i går, men vil gjenoppta skopussingen i dag. I går fikk han skopusserutstyr og penger fra flere mennesker. - Til vanlig hadde jeg bare rundt fem kunder hver dag, forteller han.