Nytt håp for Svartlamoen

Trondheim: Konflikten om det rivningstruede boligområdet Svartlamoen i Trondheim har nå også utviklet seg til en skarp strid mellom toppene i Trondheims rådhus. Årsaken er at rådmann Knut Sæther har underskrevet en avtale som ordfører Anne Kathrine Slungård liker meget dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den skarpe motsetningen mellom kommune-toppene ble kjent da ordfører Anne Kathrine Slungård tirsdag formiddag sendte ut en pressmelding om en avtale rådmannen har inngått med Strandveien Auto, bilfirmaet som er stridens kjerne i den langvarige konflikten om riving av de gamle arbeiderboligene på Svartlamoen.

En debatt om saken i NRK Sør-Trøndelag avslørte at temperaturen i Rådhuset er ganske høy. 'Svært uklokt' sa Anne Kathrine Slungård om rådmannens handlemåte.

Rådmann Knut Sæther forsvarer sin handlemåte, og sier at det er han rett og plikt å ta initiativ.

Kommunen kjøper

Avtalen er inngått med forbehold om bystyrets godkjenning. Den innebærer at Trondheim kommune kjøper ut Strandveien Auto fra Svartlamoen, og betaler 24 millioner kroner for firmaets eiendom.

Om bystyret vil godkjenne avtalen er ennå et åpent spørsmål. Men i følge NRK Sør-Trøndelag har avtalen ført til at flere politikere vurderer å snu i den fastlåste rivningssaken.

Trondheim Arbeiderparti sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding med støtte til avtalen som rådmannen har underskrevet.

- Det er akkurat en slik løsning vi har ønsket, sier leder for Trondheim Arbeiderparti, Tore Nordseth.

Meget uansvarlig

Ordfører Anne Kathrine Slungård står fast på sitt standpunkt om at boligene må rives. Hun mener at avtalen ikke vil løse noen problemer, og hun går sterkt imot at kommunen skal bruke 24 millioner kroner på å kjøpe bilfirmaets eiendom.

- Dersom kommunen skal forvalte Svartlamoen på beboerforeningens premisser, vil kostnadene bli så store at det er umulig å forsvare investeringen opp mot kommunens prioriterte oppgaver, skriver ordføreren i sin pressemelding. Som prioriterte oppgaver nevner hun eldre, barn og ungdom.

Ordføreren mener at de omstridte bolighusene må rives selv om kommunen kjøper bilfirmaets eiendom.

- Det vil være meget uansvarlig, både overfor allmennheten, beboerne på Svartlamoen og næringslivet i området, å nå vedta å kjøpe ut Strandveien Auto uten å ha noen klar formening om hva som skal skje i området, skriver hun.

<B>IDYLL: Alt håp er ikke ute for beboerne på Svartlamoen i Trondheim.