Nytt håp for Svartlamoen

Trondheim: Konflikten om det rivningstruede boligområdet Svartlamoen i Trondheim har nå også utviklet seg til en skarp strid mellom toppene i Trondheims rådhus. Årsaken er at rådmann Knut Sæther har underskrevet en avtale som ordfører Anne Kathrine Slungård liker meget dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den skarpe motsetningen mellom kommune-toppene ble kjent da ordfører Anne Kathrine Slungård tirsdag formiddag sendte ut en pressmelding om en avtale rådmannen har inngått med Strandveien Auto, bilfirmaet som er stridens kjerne i den langvarige konflikten om riving av de gamle arbeiderboligene på Svartlamoen.

En debatt om saken i NRK Sør-Trøndelag avslørte at temperaturen i Rådhuset er ganske høy. 'Svært uklokt' sa Anne Kathrine Slungård om rådmannens handlemåte.

Rådmann Knut Sæther forsvarer sin handlemåte, og sier at det er han rett og plikt å ta initiativ.

Kommunen kjøper

Avtalen er inngått med forbehold om bystyrets godkjenning. Den innebærer at Trondheim kommune kjøper ut Strandveien Auto fra Svartlamoen, og betaler 24 millioner kroner for firmaets eiendom.

Om bystyret vil godkjenne avtalen er ennå et åpent spørsmål. Men i følge NRK Sør-Trøndelag har avtalen ført til at flere politikere vurderer å snu i den fastlåste rivningssaken.

Trondheim Arbeiderparti sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding med støtte til avtalen som rådmannen har underskrevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer