Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt håp i Midtøsten?

Første toppmøte på fire år

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste tirsdag vil den israelske og den palestinske statsministeren møtes i Egypt. Det vil være det første toppmøtet mellom de to landenes statsministre på over fire år, skriver The Independent.

- Kong Abdullah av Jordan ventes også. Dette vil understreke palestinernes ønske om å bygge ut den skjøre våpenhvilen til noe mer varig, sier israelske tjenestemenn.

Den nyutnevnte amerikanske utenriksministeren Condoleeza Rice ventes også til regionen. Hun vil besøke de to statslederne i dagene før toppmøtet. Men amerikanske myndigheter avviser at Rice vil delta på selve møtet mellom Ariel Sharon og Ahmoud Abbas.

Ved å kreve at Veikartet for fred blir fulgt, skal Rice forsøke å balansere USAs pro-israelske standpunkt. Dette innebærer at Israel ikke kan bygge nye bosetninger på Vestbredden, og at enkelte bosetninger skal forlates.

- Israel står foran fundamentale valg. De kan skape en åpning for en ny palestinsk nabostat. Uten en levedyktig palestinsk stat, vil det aldri bli fred, har Rice uttalt tidligere.

Ifølge den israelske organisasjonen Fred Nå finnes det femti ulovlig bosetninger og 3,500 boligenheter på okkupert territorium, som i følge Veikartet må rives.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media