Nytt håp om autorisasjon for naprapater og osteopater

Nytt håp om autorisasjon for naprapater og osteopater

Osteopater og naprapater er lei av alternativ-stempelet. Nå øyner de nytt håp om offentlig godkjenning og autorisasjon som helsepersonell.

GODKJENTSTEMPEL: Ole A. Haslestad ved Naprapatlandslaget ser fram til å få autorisasjon som helsepersonell. Pasient Ørjan Gamst er svært tilfreds med behandlingen han får for ryggplagene sine. Foto: Christian Roth Christensen
GODKJENTSTEMPEL: Ole A. Haslestad ved Naprapatlandslaget ser fram til å få autorisasjon som helsepersonell. Pasient Ørjan Gamst er svært tilfreds med behandlingen han får for ryggplagene sine. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 fikk yrkesgruppene avslag på søknaden om autorisasjon. Denne gang føler de seg trygge på å vinne fram - for regjeringspartiene slutter helhjertet opp om en ny søknad til det Høyre-styrte Helsedepartementet.

- Vi kan ikke gi noen garantier fra politisk hold, men jeg mener tiden nå er moden for å søke om autorisasjon, sier Høyres helsepolitiker Torill Eidsheim til Dagbladet.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer