STORE KONSEKVENSER FOR MANGE:  Politiets begjæring om å sette i gang riving av den nybygde delen av Vollan Gjestestue vil få mange konsekvenser på og rundt den største arbeidsplassen i Nordkjosbotn. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
STORE KONSEKVENSER FOR MANGE: Politiets begjæring om å sette i gang riving av den nybygde delen av Vollan Gjestestue vil få mange konsekvenser på og rundt den største arbeidsplassen i Nordkjosbotn. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Nytt håp om svar på hva som har skjedd med Per

Søsteren takker politiet. - Kanskje de siktede blir mer samarbeidsvillige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De pårørende til savnede Per Vålnes, som ikke er sett siden egen 50-års feiring 27. november 2011, er takknemlige for at politiet fortsatt etterforsker saken for fullt. Nå har de fått nytt håp om en oppklaring.

- Det er betryggende at det nå kommer fram at det finnes flere og uavhengige vitneforklaringer. Det er et utvetydig signal om at politiet mener de sitter på så avgjørende informasjon at en mer omfattende undersøkelse av gjestestua er uunngåelig - selv om de økonomiske kostnadene blir store, sier Heidi Molstad Andresen til Dagbladet.

Hun er lillesøster til Per Vålnes og journalist i Dagbladet.

- Politiet har tydelig vurdert den store fallhøyden ved å videreføre den svært ressurskrevende saken for dem. Det tar jeg som et godt tegn, midt oppe i tragedien, sier Molstad Andresen.

- Stor lit til nye vitner Hun peker på at politiet åpenbart setter stor lit til det vitnene har forklart, og at forsvarerne til de tre drapssiktede i saken ikke lenger har fritt spillerom til å diskreditere det ene vitnet som har vært kjent inntil Tromsø-politiets pressekonferanse fredag.

-Politiets begjæring om omfattende undersøkelser av grunnen i gjestestua gir nytt håp om at vi kanskje vil få svar på hva som har skjedd med Per. Samtidig understreker den et makabert alvor som det som pårørende er vanskelig å ta inn over seg.

Per Vålnes tidligere samboer, hennes nye samboer og en tredjemann er siktet for drap.

- Kanskje denne utviklingen gjør dem mer samarbeidsvillige enn de har vært så langt. Jeg synes det er påfallende de to siktede hele tiden har nektet å la seg avhøre av politiet, og heller ikke svarte på spørsmål i de rettslige avhørene, sier lillesøsteren til Per Vålnes.

Store konsekvenser
To av de siktede er tidligere ansatte ved Vollan Gjestestue, som er den største arbeidsplassen i Nordkjosbotn.

Den delvise rivingen vil få store praktiske konsekvenser for mange.

-At politiet legger ned så omfattende ressurser i en sak, er dessverre ikke selvsagt. De menneskelige kostnadene ved en uoppklart drapssak er store, derfor er det betryggende at det ikke er økonomiske hensyn som står i veien for en oppklaring, sier Heidi Molstad Andresen etter den nye utviklingen i etterforskningen av forsvinningssaken til broren Per Vålnes.

 NYTT HÅP:  - Politiet har tydelig vurdert den store fallhøyden ved å videreføre den den svært ressurskrevende saken, sier savnede Per Vålnes' lillesøster Heidi Molstad Andresen. Foto: Privat.
NYTT HÅP: - Politiet har tydelig vurdert den store fallhøyden ved å videreføre den den svært ressurskrevende saken, sier savnede Per Vålnes' lillesøster Heidi Molstad Andresen. Foto: Privat. Vis mer