Nytt hull i Hotmail

Kort tid etter at teknikerne hos Microsoft tettet hullet i Hotmail, fant hackerne et nytt. Eksperter advarer nå mot all bruk av gratis epost via web.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok Microsoft over ti timer å tette hullet i Hotmail etter at de ble tipset av den svenske avisen Expressen. I mellomtida lå posten til over 40 millioner brukere åpen for alle.

Bare i Norge er det over 260 000 som jevnlig bruker Hotmail.

Advarer

Men kort tid etter at hullet var tettet, fant hackerne et nytt. Først nærmere midnatt greide Microsofts teknikere å tette også dette hullet.

Nå advarer ekspertene mot all bruk av gratis epost via web:

- Usikkerheten er innebygd i disse systemene, sier Peter Neumann, forsker ved SRI International til Wired News.

Hacket av svenske

Nå tar en svensk-amerikansk gruppe ansvaret for å ha hacket hull i Hotmail:

- Vi gjorde det ikke for å ødelegge, vi ville vise hele verden hvor dårlig sikkerheten hos Microsoft er, sier Lasse Ljung (21) fra Gøteborg til Wired News. Ljung har i et tidligere intervju påstått at et lignede hull ble funnet i Hotmail for ca. seks måneder siden, men at Microsoft tettet det før det ble ordentlig kjent.

På Wall Street, der selv løse rykter er nok til å sende IT-aksjer til de høyeste topper og dypeste dalbunner, var man ikke spesielt skremt over gårsdagens skandale. I går sto kursen på Microsoft helt stille.

Det kan kanskje skyldes at selskapet juridisk har fraskrevet seg alt ansvar for skader som kan oppstå ved bruk av Hotmail.