UTBYGGING: I Myrkdalen Fjellandsby har det foregått en storstilt utbygging gjennom de siste femten årene, med leiligheter, hotell og skianlegg. Foto: Nils Harald Seim/Finansavisen
UTBYGGING: I Myrkdalen Fjellandsby har det foregått en storstilt utbygging gjennom de siste femten årene, med leiligheter, hotell og skianlegg. Foto: Nils Harald Seim/FinansavisenVis mer

Myrkdalen, hytter

«Nytt» hytteområde slår alle rekorder

- Ny salgsrekord, sier daglig leder Harald Haaland.

(Finansavisen:) - Etter nyttår har det vært full fart igjen, sier daglig leder Harald Haaland i Myrkdalen Fjellandsby til Finansavisen.

Hyttemarkedet på Voss i Hordaland er delt i to, mellom det tradisjonelle hytteområdet på Bavallen, også kjent som Voss Resort, og det relativt nye området i Myrkdalen, en halvtimes kjøretur fra Voss sentrum.

I Myrkdalen Fjellandsby har det foregått en storstilt utbygging gjennom de siste femten årene, med leiligheter, hotell og skianlegg.

Til nå er det ifølge avisen bygget rett rundt 600 leiligheter på området og hotellet, som så dagens lys i 2012, har 112 rom.

Og etter en svak høst i fjor, har leilighetssalget nådd nye høyder i år.

- Så langt i år har vi solgt 49 leiligheter, mot 34 i hele fjor. I tillegg ligger det ni reservasjoner til behandling etter påsken, forteller Haaland til Finansavisen.

- Svak høst

Totalt beløper salget av de 49 enhetene seg til 183 millioner kroner, mens salget i hele 2017 endte på 116 millioner kroner.

- Det er ny salgsrekord, sier Haaland om salget hittil i år, både målt i antall enheter og total salgsverdi.

På tilsvarende tid som dette i fjor, summerte salget seg til 30 av de 34 som ble solgt i løpet av hele 2017.

- Det var en svak høst i fjor. Vi så utover sommeren og høsten at boliglånsforskriften slo inn. Etter nyttår har det løsnet igjen, mener Haaland.

- Hva tror du er grunnen til det?

- Psykologien spiller en rolle. Boligprisene har begynt å stige igjen og den psykologiske effekten av boliglånsforskriften har avtatt. Det har også vært en veldig god vinter, det er klart at det er ingen ulempe, sier Haaland.

Ny prisrekord

Forretningsprinsippet for utbyggingen er at det store flertallet av leilighetene skal være solgt før man starter bygging av nye trinn.

- Hvor mange leiligheter har dere nå som er ferdig bygget, men ikke solgt?

- Akkurat nå har vi seks usolgte leiligheter, hvorav fire er reserverte, sier Haaland.

Før påske ble den hittil dyreste nybygde leiligheten i Myrkdalen Fjellandsby solgt, med en prislapp på rett over 10 millioner kroner.

- Den er på rundt 170 kvadratmeter. Forrige prisrekord var på seks millioner, forteller Haaland.

I snitt ligger kvadratmeterprisene på cirka 60.000 kroner, og det er ingen utleieplikt.

- I kommuneplanen ligger det krav til utleiegrad på 60 prosent i fjellandsbyen, men med gode leiepriser blir det så attraktivt å leie ut at det løser seg på frivillig basis, sier Haaland.

Andre økonominyheter:
- Bunnen ble nådd i januar
Studentene som får raskt jobb