Nytt innbrudd på Flesland

Den siste uka har det vært tre innbrudd i fly på Flesland, og SAS lovet bedre sikkerhet. I natt var det innbrudd igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste uka har det vært tre innbrudd i fly som har stått på Flesland over natten. I et tilfelle hoppet en 26 år gammel mann over et gjerde til flyplassen og spaserte deretter rett inn i et fly midt på natten.

Mannen stjal både tabletter og teknisk utstyr. Han ble tatt på fersk gjerning da flyplassansatte oppdaget at en det var kjørt en trapp bort til flyet. En vakt tok mannen på fersk gjerning i flyet.

SAS lover bedring

SAS har bedt Luftvartsverket om å følge bedre med langs gjerdene rundt flyplassen. Dessuten ønsker selskapet seg at de kjørbare trappene til flyinngangene blir bedre sikret, slik at folk som tar seg inn på området, ikke kan kjøre rundt på dem.

I Bergensavisen i dag går SAS ut og forsikrer at sikkerheten på Flesland flyplass er god.

«Man har full kontroll over sikkerheten på Flesland», hevdes det i avisa. Men etter at uttalelsen falt - og før avisa kom i stativene - var det innbrudd igjen.

Et medlem av Bergen Aero Klubb kom grytidlig til flyplassen i dag morges. Da oppdaget han at et av vinduene til klubblokalene var knust, skriver BA på nett.

På gulvet i lokalet lå en mann og sov ut rusen.

Ifølge Bergensavisen ligger flyklubben i en annen ende av Flesland enn passasjerterminalen.

Gjerder mot dyr, ikke mennesker

Gjerdene er satt opp for å holde dyr ute fra flyplassen, ifølge regionsdirektør for Luftfartsverket, Arild Lien. Han innrømmer at hvem som helst kan klatre over gjerdene og ta seg inn på flyplassområdet.