Nytt israelsk angrep i Gaza-stripen

Israelske kamphelikoptre skjøt onsdag kveld to raketter mot utkanten av en palestinsk flyktningleir i Gaza-stripen, sa øyenvitner. En israelsk militærtalsmann tilbakeviste meldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikoptrene skjøt bare med lette våpen mot mål i åpne områder utenfor leiren ved Rafah. Pilotene åpnet ild under en rutinemessig leting etter væpnede menn, sa talsmannen som ba om å få være anonym.

Israel har flere ganger tidligere angrepet Rafah for å oppspore angripere og ødelegge tunneler under grensen mot Egypt. Det ble ikke meldt om drepte eller skadde i onsdagens angrep, men ifølge øyenvitnene førte det til et forbigående strømbrudd i området.

FNs assisterende generalsekretær for politiske spørsmål Kieran Prendergast anklaget onsdag både Israel og palestinerne for å unnlate å beskytte sivile. Begge parter bryter dermed sine internasjonale forbindelser, sa Prendergast i FNs sikkerhetsråd.

Ingen av partene har oppfylt forpliktelsene de er pålagt i det såkalte veikartet for fred i Midtøsten, framholdt han. Siden det palestinske opprøret som kalles Intifadaen brøt ut i september 2000, har mer enn 4.000 mennesker mistet livet i voldshandlinger i regionen.