Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt jordskjelv i Italia - motorvei stengt, skoler evakuert

Ekstreme værforhold med frost og kraftig snøfall.

NYTT JORDSKJELV I ITALIA: Senteret for jordskjelvet klokka 10.25 onsdag ligger ved rød stjerne, 104 kilometer nordøst for hovedstaden Roma. Kart: USGS/EPA/NTB Scanpix.
NYTT JORDSKJELV I ITALIA: Senteret for jordskjelvet klokka 10.25 onsdag ligger ved rød stjerne, 104 kilometer nordøst for hovedstaden Roma. Kart: USGS/EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kraftig jordskjelv målt til 5,3 rammet rammet det sentrale Italia onsdag formiddag - 104 kilometer nordøst for Roma i samme område som det tidligere har vært skjelv.

En drøy time etter det første skjelvet har ikke italienske medier meldt om alvorlige skader på folk, bygninger eller infrastruktur.

Motorvei A24 mellom Roma og L'Aquila Tutte er stengt.

En rekke skoler er evakuert, også i Roma. Etter forrige skjelv innførte italienske myndigheter en nedre grense på 5,3 for at skoler skulle vurdere evakuering

Skjelvet ble første gang registrert klokka 10.25 i Lazio, Abruzzo og Marche, og har skapt rystelser også i Roma, melder flere italienske medier.

- Jeg sitter i telefonmøte på kontoret i Oslo med flere personer i Roma, og de kommenterte umiddelbart etter klokka 10.25 at «nå er det skjelv her». De forteller at det har kommet to etterskjelv, det siste for to-tre minutter siden, skriver en bekjent av Dagbladet i en mail ved 11.30-tiden.

- Flere ganger de siste månedene

- Flere av deltakerne i Roma – som ikke var italienere – ble bekymret over rystelsene, men ble beroliget av sine italienske verter om at dette var noe som hadde skjedd flere ganger de senere månedene, skriver mannen mens telefonmøtet fortsetter.

Senteret for skjelvet er lokalisert under landsbyene Monte, Capitignano, Campotosto og Amitrice.

Disse områdene har for tiden ekstreme værforhold på grunn av frost og kraftig snøfall, som treffer spesielt Adriaterhavskysten av landet, melder nettsidene til statskringkasteren rai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling