FORTVILET: En fortvilet beboer står foran et ødelagt hus i Mashiki i Japan etter at området ble rammet av et kraftig jordskjelv. Foto: Naoya Osato/Kyodo News via AP
FORTVILET: En fortvilet beboer står foran et ødelagt hus i Mashiki i Japan etter at området ble rammet av et kraftig jordskjelv. Foto: Naoya Osato/Kyodo News via APVis mer

Nytt jordskjelv ryster Japan - mer enn tusen skadd

Et nytt jordskjelv rammet øya Kyushu helt sør i Japan natt til lørdag. Japanske medier melder at minst 13 mennesker omkom og mer enn tusen ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange er fortsatt innesperret i ruinene av sammenraste hus og regjeringen sender 20.000 soldater til den berørte regionen. Skjelvet traff dagen etter at ni mennesker omkom og 1.100 ble skadd i et skjelv som hadde en styrke på 6,5 i samme region.

Det var da det kraftigste skjelvet på fem år.

Hardt rammet Lørdagens skjelv inntraff klokka 1.25 om natten og hadde sitt episenter i Kumamoto i en dybde på 12 kilometer. Det ble etterfulgt av en rekke etterskjelv, opplyste det meteorologiske instituttet i Japan. Ytterligere skader på hus og bygninger ble rapportert lørdag i byen Mashiki, som ble hardest rammet i det første skjelvet.

Fjernsynsbilder viste flate hus, kollapsede boligblokker, veier med store sprekker og et stort jordras i landsbyen Minamiaso, 20 kilometer øst for Mashiki.

En 200 meter lang bro raste ned i en dal, og rådhuset kollapset i byen Uto. Kumamotos flyplass ble stengt etter at taket falt ned. Mer enn 200.000 husstander mistet strømmen på øya.

Skjelvene har truffet ulike områder i Kyushu, en av Japans fire viktigste øyer. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram