Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt jordskjelv ryster Japan - mer enn tusen skadd

Et nytt jordskjelv rammet øya Kyushu helt sør i Japan natt til lørdag. Japanske medier melder at minst 13 mennesker omkom og mer enn tusen ble skadd.

FORTVILET: En fortvilet beboer står foran et ødelagt hus i Mashiki i Japan etter at området ble rammet av et kraftig jordskjelv. Foto: Naoya Osato/Kyodo News via AP
FORTVILET: En fortvilet beboer står foran et ødelagt hus i Mashiki i Japan etter at området ble rammet av et kraftig jordskjelv. Foto: Naoya Osato/Kyodo News via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange er fortsatt innesperret i ruinene av sammenraste hus og regjeringen sender 20.000 soldater til den berørte regionen. Skjelvet traff dagen etter at ni mennesker omkom og 1.100 ble skadd i et skjelv som hadde en styrke på 6,5 i samme region.

Det var da det kraftigste skjelvet på fem år.

Hardt rammet Lørdagens skjelv inntraff klokka 1.25 om natten og hadde sitt episenter i Kumamoto i en dybde på 12 kilometer. Det ble etterfulgt av en rekke etterskjelv, opplyste det meteorologiske instituttet i Japan. Ytterligere skader på hus og bygninger ble rapportert lørdag i byen Mashiki, som ble hardest rammet i det første skjelvet.

Fjernsynsbilder viste flate hus, kollapsede boligblokker, veier med store sprekker og et stort jordras i landsbyen Minamiaso, 20 kilometer øst for Mashiki.

En 200 meter lang bro raste ned i en dal, og rådhuset kollapset i byen Uto. Kumamotos flyplass ble stengt etter at taket falt ned. Mer enn 200.000 husstander mistet strømmen på øya.

Skjelvene har truffet ulike områder i Kyushu, en av Japans fire viktigste øyer. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!