Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt klasseskille

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere har mer belastende arbeid enn andre. De er også mer utsatt for ulykker, plaging og erting på arbeidsplassen, går det fram av Statistisk sentralbyrås levekårsundersøkelse blant innvandrere og flyktninger fra ikke-vestlige land 2005/2006 som ble presentert i går. Mange innvandrere føler liten grad av kontroll over eget arbeid. Nesten halvparten opplever jobben som en psykisk påkjenning. 57 prosent av innvandrerne var sysselsatt i perioden mens andelen i befolkningen generelt lå på 75.

Levekårsundersøkelsen peker igjen på et klassedelt

arbeidsmarked. Rapporten viser dessuten at altfor mange opplever seg diskriminert på arbeidsmarkedet. Innvandrergruppene med lavest sysselsetting føler seg mest diskriminert. Både nyankomne flyktninger som somaliere og irakere og etterkommere av pakistanere som har vært lenge i Norge, opplever diskriminering som en hindring. Rapporten viser at målbare fakta og innvandrergruppenes egne opplevelser av situasjonen samsvarer. Bjarne Håkon Hanssen bør lese rapporten nøye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media