Askøy:

Nytt kokevarsel i Askøy - funn av E.coli

Det ble fredag sendt ut nytt kokevarsel til deler av forsyningsområdet til Kleppe vannverk. Totalt 5.450 personer er berørt.

VARSEL: Fredag ble det sendt ut et nytt kokevarsel til 5.450 personer på Askøy etter bakteriefunn i en rutineprøve. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VARSEL: Fredag ble det sendt ut et nytt kokevarsel til 5.450 personer på Askøy etter bakteriefunn i en rutineprøve. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drikkevannsskandalen rammet Askøy kommune i begynnelsen av juni. Over 2000 askøyværinger ble syke av drikkevannet i kommunen. 76 personer var så dårlige at de ble lagt inn på sykehus.

Haukeland sykehus identifiserte bakterien Campolybacter som årsaken til sykdomsutbruddet. Den samme bakterien ble funnet i flere vannprøver fra Kleppe vannverk.

I midten av juli ble vannet i Askøy friskmeldt. Men fredag ettermiddag ble det sendt ut kokevarsel til flere områder i kommunen.

Abonnenter i Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen har fått beskjed om å koke vannet sitt.

- Veldig uheldig

Kommunen informerer på sin nettside at bakgrunnen er at prøver tatt torsdag 1. august viser funn av E.coli-bakterier i drikkevannet fra 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe.

Totalt er 5450 personer berørt av varselet. Det er ikke meldt om sykdomstilfeller som følge av forekomsten.

- Det er veldig uheldig, men når man først fant det er det helt riktig å sende ut et kokevarsel. Det er et føre var-prinsipp. Jeg håper inderlig at dette er såkalt målestøy som ikke indikerer at det er et reelt innhold av bakterier i høydebassenget, sier varaordfører Bård Espelid til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer