Nytt Korsvold-offer i kveld

Storebrands styreformann Jon R. Gundersen trakk seg i kveld. Tidligere i dag sa samboeren til den avgåtte Storebrand-sjefen Åge Korsvold opp sin stilling i selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korsvold måtte i forrige uke gå som konserndirektør i Storebrand etter bråk rundt private opsjonsavtaler, meget gunstige boforhold og ansettelsen av samboer Bemer som direktør for intern og ekstern kommunikasjon i Storebrand Kapitalforvaltning. I går måtte han også gå som styreformann i Orkla, etter å ha hatt tittelen i bare 18 dager.

Tidligere i dag sa hans gravide samboer Anita Bemer opp sin stilling som direktør for intern og ekstern kommunikasjon i Storebrand Kapitalforvaltning. Gundersens avgang i kveld er dermed fjerde gang hoder har rullet etter avsløringene rundt Korsvold. – Av hensyn til selskapets anseelse har jeg anmodet om å få gå av, sa Gundersen på pressekonferanse i kveld. Han beklaget at han ikke tidligere hadde infomert resten av styret om den lukrative boligavtalen til Korsvold.

Representantskapet i Storebrand beklaget i kveld at Gundersen var kommet i en situasjon «der han ikke fant å kunne fortsette», og takket han for hans innsats for selskapet.

Styrets viseformann, konserndirektør Leiv L. Nergaard i Norsk Hydro, tar over stillingen som styreformann inntil videre.

Snart husløse?

Med dagens oppsigelse er både Korsvold og Bemer arbeidsledige. Og kanskje også husløse, hvis styret eller

representantskapet i Storebrand på sine møter i dag tar tak i Korsvolds meget gunstige avtale om kjøp av Storebrands påkostede representasjonsleilighet i Kristinelundveien.

Bemer har vært samboer med Åge Korsvold i Kristinelundsvei 7 siden i vår. De to venter også barn sammen. Bemer er innvilget permisjon med full lønn inntil hun går over i svangerskapspermisjon 1.desember.

- Det er ikke vanskelig å forstå at situasjonen er blitt tøff for henne, sier informasjonsdirektør Egil Thompson i Storebrand til TV2.no.

BEGGE MÅTTE GÅ: Jon R. Gundersen og Åge Korsvold mens de fortsatt ledet Storebrand. Her avbildet like før offentligjøringen av Kredittilsynets knusende rapport.