Nytt kraftig jordskjelv i California

Et kraftig jordskjelv målt til en styrke på 7,1 har rammet Los Angeles-området i USA fredag kveld lokal tid. Brannvesenet har bedt beboere forberede seg på etterskjelv.

CALIFORNIA: Et jordskjelv målt til en styrke på 7,1 rammet California fredag kveld. Video: CNN / AP / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Californias Guvernør, Gavin Newsom, har erklært unntakstilstand for San Bernardino County.

Det kraftige skjelvet inntraff i Sør-California klokken 20.19 lokal tid fredag. Det hadde sitt senter kun 0,8 kilometer under bakken nær Ridgecrest, ifølge US Geological Survey (USGC).

Skjelvet kommer dagen etter at California og Nevada ble rammet av det kraftigste skjelvet i området på 20 år - et skjelv som ble målt til 6,4. Dette nye jordskjelvet var ti ganger sterkere, skriver CNN.

I timene etter det kraftige skjelvet meldes det om at det har vært flere etterskjelv, fire av disse med en styrke på 5 eller rett over. Seismologer advarer om at etterskjelvene kan være i flere dager, om ikke uker, skriver AP.

Det er omtrent en 1 av 10-sjanse for at et nytt skjelv med en styrke på 7 kan komme i løpet av neste uke, sier Lucy Jones, seismolog ved California Institute of Technology.

- En påminnelse

USGC nedjusterte styrken på skjelvet til 6,9, etter først å ha målt det til 7,1. USGC har siden gått tilbake til den opprinnelige målingen.

- Det ble bare sterkere og sterkere. Lampene svingte fram og tilbake i huset mitt, sier en lokal beboer til nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer