<strong>NYTT UTBRUDD:</strong> En ny stor askesky kan være på vei fra Island etter at vulkanen Eyjafjallajökull torsdag igjen hadde utbrudd. 
Arkivfoto: Reuters/Ingolfur Juliusson/Scanpix
NYTT UTBRUDD: En ny stor askesky kan være på vei fra Island etter at vulkanen Eyjafjallajökull torsdag igjen hadde utbrudd. Arkivfoto: Reuters/Ingolfur Juliusson/Scanpix Vis mer

Nytt kraftig utbrudd i Eyjafjallajökull

En ny stor askesky kan være på vei fra Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Ifølge meteorologene vil det nye utbruddet i Eyjafjalljökull føre til store mengder vulkanaske. Allerede er det observert en sju kilometer høy askesky over vulkanen.

«Utbruddet er igjen blitt eksplosivt, lava strømmer ikke lenger ut, og mesteparten av magmaen blir spredt rundt på grunn av eksplosjoner i krateret», heter det i kunngjøringen fra det islandske meteorologiske instituttet.

Det kan ventes at betydelige mengder aske blåser bort fra Island, men det er ikke umiddelbart klart om vindforholdene vil føre til at flytrafikken i Europa rammes igjen.

I de siste dagene har flyplasser i Skottland og Nord-Irland i perioder vært stengt, og fredag stenges flyplasser på vestkysten av Irland på grunn av askeproblemer.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer