Nytt krisemøte i morgen

Verdens helseorganisasjon (WHO) har i kveld holdt krisemøte coronaviruset. Samtidig kommer det fram at den kinesiske byen Wuhan stenges i morgen.

VIRUS: Det nye viruset kalles 2019-nCoV, og er et luftveisvirus som noen ganger kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker, skriver Folkehelseinstituttet. Foto: David Cole/REX/Scanpix
VIRUS: Det nye viruset kalles 2019-nCoV, og er et luftveisvirus som noen ganger kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker, skriver Folkehelseinstituttet. Foto: David Cole/REX/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WHOs krisekomité møttes onsdag i Genève for å ta stilling til om virus-utbruddet skal betegnes som en internasjonal krise, noe som sjelden skjer og som er forbeholdt svært omfattende og alvorlige epidemier.

På en pressekonferanse etter møtet i kveld framkom det at komitémedlemmene ikke er enige om de skal erklære en internasjonal krise.

- I dag var det en utmerket diskusjon i komiteen, men det var også klart at for å fortsette må vi ha mer informasjon. Derfor har jeg bedt komiteen om å møtes igjen i morgen for å fortsette møtet, sier WHO-general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

- Avgjørelsen om hvorvidt vi skal erklære en internasjonal krise, er noe jeg tar svært alvorlig, og en slik avgjørelse vil jeg bare ta basert på alle bevisene, la han til.

Kompleks

De 16 medlemmene av krisekomiteen konstaterte at situasjonen er «kompleks og under utvikling».

Det nye viruset kalles 2019-nCoV, og er et luftveisvirus som noen ganger kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker, skriver Folkehelseinstituttet.

Til nå har 17 personer mistet livet som følge av coronaviruset, og minst 440 personer er smittet, opplyser helsemyndighetene i Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer