Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt lekestativ-dødsfall

Samme dag som Oslo kommune er ilagt en bot på 200.000 kroner etter en sklie-ulykke, døde ei 12 år gammel jente i Bodø etter at hun fikk et klatrestativ over seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Foreldrene anmelder kommunen

En 12 år gammel jente døde av skadene hun fikk da et klatrestativ veltet over henne i Bodø i kveld.

- Det var noen unger som lekte i et klatrestativ på Østbyen skole. Jenta klatret i noen tau, og på en eller annen måte veltet stativet slik at den 12 år gamle jenta fikk det over seg, sier operasjonsleder Johnny Pettersen i Salten politidistrikt til NTB.

Jenta ble fraktet til Nordlandssykehuset Bodø etter ulykken, men døde av skadene hun hadde pådratt seg.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.20

200.000 i bot

Som en bitter ironi skjedde ulykken i Bodø samme dag som Oslo kommune ble ilagt en bot på 200.000 kroner. I mars i år skulle Edward (4) skli på et lekestativ i en barnepark på Nordstrand. Jakka hans hang fast i sklia, og han døde senere av skadene. Ulykken skjedde på Edwards fireårs-dag.

Måneder før ulykken hadde Edwards foreldre protestert på flere mangelfulle forhold i parken.

I mars i år skjedde alle foreldres mareritt. Edward lekte i barneparken på bursdagen sin. En jakkesnor på fireåringens jakke hektet seg fast i sklia. En lekekamerat oppdaget at noe var galt, men det var for seint. Guttens liv sto ikke til å redde.

I ettertid kom det fram at skliene av samme type er rene dødsfeller, og den ble revet umiddelbart etterpå.

Anmeldte kommunen

- Vi vil ikke ha blomster fra oppvekstetaten i Oslo kommune. Vi vil heller se at det skjer et arbeid med sikkerhet for andre barn i parker, sa pappaen til Edward (4) etter ulykken.

Nå ser det ut til at de får det som de vil. Ifølge NRK er Oslo kommune ilagt en bot på 200.000 kroner. Politiet mener kommunen har brutt sentrale forskrifter for sikring av lekeapparatet, og direktoratet for brann- og elsikkerhet fattet kort tid etter midlertidig vedtak om forbud.

Det er foreløpig ikke klart om Oslo kommune anker saken.

REVET: Denne sklia ble revet kort tid etter ulykken. Nå er kommunen ilagt 200.000 i bot.