Nytt lik i «De drepte kvinners by»

Politijakten fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nok et lik er dukket opp i Ciudad Juarez i Mexico. Forbipasserende fikk i går øye på kvinnens kropp der den lå på en søplete plass langs jernbanelinja. Hun er foreløpig ikke identifisert. Etterforskerne er tilbakeholdne med opplysninger om offeret og hvordan hun døde.

Kroppen lå ikke langt unna stedet der levningene etter 5 år gamle Berenice Delgado Rodriguez ble funnet. Rodriguez ble stukket til døde i februar i fjor.

Kvalt med egne skolisser

Det har vært en lang rekke brutale kvinnedrap i den meksikanske byen, som grenser til El Paso, Texas. Flere hundre kvinner er funnet drept i løpet av de ti siste årene. Amnesty International mener så mange som 350 kvinner er drept. Statsadvokatens kontor opererer med et tall rundt 260.

Gjennomsnittsalderen på ofrene er 16 år. Svært mange bærer preg av voldtekt eller massvoldtekt. Mange er kvalt med sine egne skolisser. Deriblant første kvinne ut, Alma Chavira. Hun ble funnet i ørkenen i 1993 - voldtatt vaginalt og analt, deretter kvalt. Skoene hennes sto oppstilt ved siden av kroppen.

Et annet offer het Lilia Alejandra Garcia Andrade (17), som ble drept i februar 2002. Obduksjonen viste at hun var voldtatt og torturert i fem dager før hun ble kvalt.

Mange teorier

Teoriene om hva som ligger bak drapene i Ciudad Juarez er mange<.

Flere av ofrene er frarøvet indre organer - andre har vært nedfrosset - noe som leder mistanken hen mot ulovlig organsalg. Andre igjen mangler andre kroppsdeler, har fått skåret av seg brystene, eller er lagt i symbolske formasjoner - noe som kan tyde på at kvinnene er tatt av dage i en eller annen form for rituelle drap.

Les også:

NOK ET OFFER: Politiet bærer bort én av tre kvinner som ble funnet drept i Ciudad Mexico 17. februar 2003.
MANGE OFRE: Her, i utkanten av Ciudad Juarez i den mexikanske delstaten Chiahuahua, blir kvinnene dumpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer