Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt liv- ny plate

LONDON (Dagbladet): Mariah Carey er som den amerikanske drømmen: Fattigjenta som er blitt en styrtrik superstjerne. Nå er hun igjen klar for å erobre verden med sitt nye album, «Butterfly», og det etter et svært vanskelig år med skilsmisse og personlige motbakker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har vært gjennom et vanskelig år, men nå er jeg ganske lykkelig. Jeg lærte av problemene i privatlivet mitt. Det var en livsfase jeg vokste på, og musikken hjalp meg gjennom de vanskelige dagene, sier Mariah Carey.

«Butterfly», som slippes i midten av september, er hennes åttende album. Her har hun skrevet flere av sangene selv, blant annet singellåten «Honey» og tittellåten «Butterfly».

- Jeg gir masse av meg selv gjennom disse sangene. Når jeg skrev sangene så tenkte jeg ikke over det, men nå... Alt rundt meg blir liksom så offentlig, men slik er vel livet, sier Mariah Carey og smiler.

Fattigjenta

Mariah Carey vokste opp i New York, og hadde det hun karakteriserer som «en vanskelig oppvekst». Faren stakk av da Mariah var tre år, og moren, som var operasanger, måtte kutte ut karrieren for å ta seg av Mariah og hennes ti år eldre søster.

- Vi var virkelig fattige, og jeg følte meg alltid nest best, har Mariah sagt gang på gang.

- Har du beholdt mye av deg selv nå som du er blitt superstjerne og rik?

- Jeg har beholdt mye, og jeg føler meg som den samme som før karrieren tok av. Livsstilen har nok forandret seg, men jeg føler meg fortsatt usikker og ustabil. Dette skyldes nok min vanskelige oppvekst, men dette må jeg leve med.

Menn

Mariah Carey legger ikke skjul på at hun føler seg fri etter skilsmissen fra Sony-sjefen Tommy Mottola. Skilsmissen var alt annet enn enkel.

- Nå er dette historie. Jeg føler meg fri, og jeg forsøker å lære å være uavhengig, være aleine og være en voksen på egen hånd.

- Betyr friheten at du går mer ut aleine?

- Jeg går nok litt oftere på byen, men jeg tåler ikke å være i røykfulle rom, og jeg kan ikke bevege meg uten vakter. Da begrenser det uavhengige livet seg.

Stjerneliv

Mariah Carey er som mange andre superstjerner opptatt av drøm og virkelighet. Hun er imidlertid aldri sikker på når hun befinner seg i en drømmeverden og når i virkeligheten.

- Det meste har lykkes for meg, og det er av og til for godt til å være sant. Riktignok mangler mitt privatliv mye på å være helt lykkelig, og dessuten så er stjernelivet vanskeligere å forholde seg til enn mange tror.

- Hva med framtida?

- Den vet jeg ingenting om. Jeg har kjøpt mitt eget plateselskap, som holder på med mye spennende. Jeg studerer teater, noe som kanskje kan bringe meg videre til filmen eller teaterscenen. Men alt er så usikkert.

- Og det er ingen ny mann i ditt liv akkurat nå?

- Jeg har holdt på med albumet, studert teater, drevet eget plateselskap. Tror dere jeg har hatt tid til menn? spør Mariah Carey.

PÅ HUGGET: Mariah Carey er ute med ny plate. I går presenterte hun plata og seg selv i London.