Lammet Lennart:

Nytt liv etter lamme-tragedien

Etter å ha gledet både unge og gamle, må kopplammet Lennart nå fortsette reisen uten søstera.

NYE VENNER: Etter å ha mistet familien sin, har lammet Lennart måttet finne nye venner. Her med papegøyen Melvin. Foto: Privat
NYE VENNER: Etter å ha mistet familien sin, har lammet Lennart måttet finne nye venner. Her med papegøyen Melvin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Svedjan gård i bygda Meråker i Trøndelag, lever et litt spesielt lam.

Kopplammet Lennart ikke har levd så lenge, men livet hans har vært innholdsrikt. Det uvanlige lammet fikk en dramatisk start på livet.

Hjertemassasje og sondemating

Den 1. juni ble Lennart og Lise født. Mora deres skulle egentlig ikke få flere lam i en periode, etter flere krevende fødsler. Men slik ble det ikke. For andre året på rad var hun blitt drektig uten at det var planlagt.

- Vi satt lenge og prøvde å få ut lammene, men det var vanskelig, skriver Grete Stokke på gårdens Facebook-side.

Til slutt endte det med at sauebonden Lennart ble tilkalt midt på natta. Han kom fram til at den eneste løsningen for å redde de to lammene hun bar på, var å avlive mora og operere dem ut.

- Jeg må innrømme at det ble mange tårer og fortvilelse, men samtidig kom det ut to små lam. De fikk hjertemassasje mens de lå på varmekablene i fjøset, og ble matet med sonde, skriver Stokke i innlegget.

På morgenkvisten 1. juni ble lammene tatt med hjem til Stokke, hvor de tok livet med ro på badet. Lammene fikk naturlig nok navnene Lennart og Lise, oppkalt etter sauemora og redningsmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer