Nytt liv for Helga

TROMSØ (Dagbladet): Jubelen sto i taket hjemme hos familien Blomquist i Alta da viltmyndighetene i går bestemte at elgkalven Helga likevel får leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Men kanskje blir det felt noen tårer når vi skilles med det snille dyret mandag, medgir bonde Even Blomquist.

Både han og kona og tre barn er innstilt på å følge transporten av Helga til Polar Zoo i Bardu over helga. Det blir en lang og slitsom tur, men Alta-familien er overlykkelig over at elgen får leve.

Forlatt på bakken

Fylkesmannen i Finnmark hadde innstilt på at dyret måtte avlives. Elgen er et dyr som skal leve langt fra mennesker i de dype skoger. Bonden har fanget dyret ulovlig, påpekte fylkesmannen.

Men da Even Blomquist fant Helga, var dyret forlatt og lå hjelpeløst på bakken. Elgen hadde aldri overlevd om ikke familien hadde tått hånd om den.

- Vi har fulgt dyreverneloven, som pålegger oss å hjelpe dyr i nød. Fylkesmannen har visst kun sett på viltloven, mener Even Blomquist.

Vil følge med

Nå er bondefamilien i Alta innstilt på å følge Helgas utvikling i Polar Zoo.

- Ja, det blir nok noen turer til dyreparken. Det er tydelig at Helga kjenner oss igjen. Vi er blitt veldig glade i dyret, og kan ikke bare glemme alt vi har opplevd, forteller Alta-bonden. Også ungene er blitt godvenner med Helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer