Kypros:

Nytt makabert likfunn på Kypros: - Aldri sett slik brutalitet

Et tredje lik er funnet i en koffert i den giftige innsjøen Kokkini Limni på Kypros.

NYTT LIKFUNN: En tredje koffert med et lik er funnet i en giftig innsjø, vest for hovedstaden Nikosia på Kypros. Video: AP Les mer her: Vis mer

Tirsdag 4. juni fant det kypriotiske politiet nok et lik i en koffert på Kypros, ifølge AP.

Dette er det tredje liket funnet i en koffert, etter seks ukers søk, i den pågående etterforskningen av det som antas å være Middelhavøyas første seriemorder.

Nicos Metaxas (35), yrkesoffiser i den kypriotiske hæren, har ifølge politiet tilstått at han har drept fem kvinner og to små jenter.

Den kypriotiske politisjefen Kypros Michaelides, som var til stede da kofferten ble hentet, skal ha vært tydelig sjokkert ifølge Cyprus Mail.

Michaelides sa det var første gang i løpet av hans 42-årige karriere at han har sett en slik brutalitet.

- Dette er et viktig funn for den videre etterforskningen, uttalte Andreas Angelides, en talsmann for det kypriotiske politiet, til AP.

Plassert flere lik i kofferter

Politiet begynte å lete i innsjøen etter at Metaxas fortalte dem at han plasserte tre av ofrene i kofferter og dumpet dem der.

Saken ble først rullet opp da turister gjorde et grufullt funn ved ei nedlagt gruvesjakt ved Mitsero 15. april i år.

Der fant de liket av en naken og fastbundet kvinne.

Søndag 5. mai fant politiet nok et lik i innsjøen Kokkini Limni, der også det forrige funnet ble gjort. Innsjøen er kjent som «den røde sjøen» fordi utslipp gjør vannet så surt at det nesten ikke er liv i innsjøen.

En kvinne fra Romania og hennes åtte år gamle datter er også blant ofrene, det samme er en kvinne fra Nepal.

Noen dager etter det første funnet fant politiet også liket av 28 år gamle Arina Palanas Lozano fra Filippinene i gruvesjakta.

Liket som nå er funnet antas å være den 31-årige filippinske kvinnen Maricar Valtez Arquiola, ifølge AP.

Så langt skal kypriotiske myndigheter ha intervjuet rundt 600 personer og forsøkt å komme i kontakt med tre kvinner den mistenkte skal ha snakket med på datingnettstedet Badoo.

NYTT LIKFUNN: En tredje koffert med et lik er funnet i en innsjø, vest for hovedstaden Nikosia på Kypros. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP
NYTT LIKFUNN: En tredje koffert med et lik er funnet i en innsjø, vest for hovedstaden Nikosia på Kypros. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP Vis mer

Det kypriotiske politiet mistenker at Metaxas kan være involvert i ytterligere 23 forsvinningssaker av utenlandske kvinner, ifølge B.T.

Har tilstått

Politiet har de siste månedene drevet en intensiv leteaksjon etter ofrene, blant annet basert på ti håndskrevne sider Metaxas selv har gitt til politiet om hvordan han drepte og skjulte de sju ofrene.

Av de sju ofrene mener politiet at fire av dem kom fra Filippinene, deriblant 38 år gamle Mary Rose Tiburcio som ble funnet drept 15. april i år.

Politiet fortsetter å søke etter Tiburcios seks år gamle datter i en annen innsjø.

Metaxas skal ha møtt ofrene sine på nettet. De fleste av dem jobbet som hushjelper på Kypros og forsvant i tidsperioden september 2016 til august 2018.

Politiet på Kypros har så langt funnet fem lik. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP
Politiet på Kypros har så langt funnet fem lik. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP Vis mer

Saken har sendt sjokkbølger rundt øya og satt søkelys på det kypriotiske politiets mangelfulle undersøker etter savnede personer.

Også for folk i ledende stillinger har saken fått etterspill. Torsdag 2. mai trakk justisministeren på Kypros seg. Dagen etter sparket president Nikos Anastasiades politisjef Zacharias Chrysostomou.

Kypros' justisminister har også måttet gå av etter økende kritikk mot politiets innsats.