Nytt mareritt for Stokke-familien

STOKKE (Dagbladet): Lørdag 2. oktober ble sønnen Bjørn Aksel (15) stukket til døde i den omtalte Stokke-tragedien. Knappe tre uker seinere blir huset til Arne Gunnar Iversen (43) og familien beleiret i over fem timer av et trettitall bevæpnede politimenn. Politiet trodde at den beryktede ransmannen Kent Jimmy Thanen hadde søkt tilflukt hjemme hos ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonden og bruktbilhandleren fra Sunnvoll i Stokke har fått for mye lagt på skuldrene de siste ukene.

Sønnens tragiske død er noe som vil følge ham resten av livet. Den uvirkelige hendelsen utenfor et hus i sentrum av Stokke, da en 39-årig familiemann stakk hans sønn til døde, er uopprettelig. Det eneste sikre etter knivtragedien er at hans kjære Bjørn Aksel er og blir borte.

Vil ikke dømme

Den nå siktede gjerningsmannen har påberopt seg nødverge etter å ha blitt angrepet av 15-åringen og hans to 16-årige kamerater:

- Jeg vil ikke dømme. I alle fall ikke i dag. Den saken arbeider politiet med, så får vi se hva som faktisk skjedde. Uansett så får jeg ikke Bjørn Aksel tilbake. Men at det skulle være nødvendig å beleire huset mitt i nesten seks timer torsdag kveld, forstår jeg ikke. Jeg begynner nesten på lure på om det ligger noe bak, sier Iversen til Dagbladet.

Han har ikke noe imot å stå fram i avisa.

Nytt mareritt

Det var da en bil kjørte utfor veien i Tjølling sentrum i Larvik torsdag ettermiddag at politiet rykket ut. Bilisten stakk av og kom seg unna i en drosje. Da sjåføren meldte fra til Larvik-politiet at det trolig var den ransettersøkte Kent Jimmy Thanen (21) han hadde kjørt til en bestemt adresse i Stokke, besluttet politiet seg for full b evæpning. Da startet dramaet for alvor og mareritt nummer to for Iversen og hans familie.

  • Fra 17.30 og utover mot midnatt holdt politiet eiendommen med tre hus og flere uthus i bevæpnet jerngrep.

- Det ble for mye for oss, sier mannen og hans samboer, Kari Halvorsen. Iversens yngste sønn på ni år var hjemme da et trettitall bevæpnede politimenn la seg i skytestilling rundt huset. Han så det som skjedde.

Feil mann

Iversen undrer seg over hvorfor politiet ikke festet lit til det han fortalte dem:

- Jeg fortalte politiet at jeg aldri har sett eller hørt om den ettersøkte mannen. Jeg gikk sammen med lensmannen og viste at husene var tomme. Likevel kjørte politiet på for fullt, sier han.

  • Mannen som stakk av fra bilulykken, viste seg etter alt å dømme å være en annen person. Det viser det siste døgns etterforskning.

- Det kan se ut til at det var en annen person, men helt sikre er vi ikke ennå, sa Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon til Dagbladet i går.

Dette måtte politiet ha forstått tidligere, mener Kari Halvorsen:

- Jeg snakket med mannen som kom ut av drosja. Det var ikke samme mann som politiet etterlyser. Det sa jeg til politiet flere ganger.

  • Ikke før nærmere midnatt stormet politiet inn i huset, som de etter Iversens oppfatning måtte skjønne var tomt.

- Jeg undres på om politiet hadde gjennomført en tilsvarende aksjon dersom dette hadde skjedd et annet sted enn hjemme hos meg. De politimennene jeg snakket med oppførte seg for så vidt ok, men det får være grenser, sier familiefaren.

Ble ikke trodd

Han vedgår villig at miljøet sønnen vanket i ikke var det beste. Men sønnen var på vei bort fra det belastede miljøet, og hadde begynt på kokkelinja på videregående og klarte seg brukbart da det tragiske inntraff. Han var ikke mer enn så vidt gravlagt da et nytt sjokkaktig mareritt hjemsøkte Iversen og familien.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men jeg venter meg en eller annen form for tilbakemelding i form av medfølelse og ydmykhet fra politiets side. Til tross for at jeg viste dem at husene var tomme, gikk politiet i skytestilling. De visste utmerket godt hvilken tragedie som rammet oss for tre uker siden. Jeg vet ikke hvem Thanen er. Har aldri møtt ham. Men politiet trodde meg åpenbart ikke.

Tok ingen sjanser

Politiet i Larvik og Tønsberg bekrefter overfor Dagbladet at det så langt man kjenner til ikke er noen som helst sammenheng eller kjennskap mellom nevnte ransettersøkte Thanen og far til den knivdrepte 15-åringen. Det var ene og alene fordi drosja satte av det man trodde var Thanen ved Iversens adresse, at man besluttet væpnet aksjon og beleiring. Politiet ville ikke å ta noen som helst sjanser i denne situasjonen.

FOR MYE:</B> Arne Gunnar Iversen og samboeren, Kari Halvorsen, utenfor huset sitt. Bare kort tid etter at sønnen Bjørn Aksel ble stukket ned og drept, ble huset bleleiret av bevæpnet politi.