Nytt militær-grep

Det åpnes nå for å fjerne aldersgrense på soldater som aksepteres i det russiske militæret. Russland har allerede mistet en tredel av soldatene som ble sendt i februar.

MOTSTAND: Det russiske militæret har møtt på stor motstand i Ukraina. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB
MOTSTAND: Det russiske militæret har møtt på stor motstand i Ukraina. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høytstående russiske tjenestemenn har foreslått en ny lov som vil eliminere aldersgrenser for militære kontraktssoldater, skriver The Guardian.

Avisa skriver at det tyder på at det russiske militæret har store mangler i offensiven i Ukraina.

Ønsker erfaring

To medlemmer av Vladimir Putins parti, United Russia Party, sa at grepet ville gjøre det mulig for militæret å ta i bruk ferdighetene til eldre fagfolk.

- For bruk av høypresisjonsvåpen, drift av våpen og militært utstyr, trengs det svært profesjonelle spesialister. Erfaring viser at de blir slik i 40-45 års alderen, heter det i en uttalelse.

Foreløpig kan russere i alderen 18-40 år og utlendinger i alderen 18-30 inngå en kontrakt med hæren.

SPRENGER: En video publisert på Telegram skal vise en russisk panservogn kjøre inn i et minefelt. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

- Stor slitasje

Ifølge britisk etterretning lider Russland store tap i Ukraina og soldatene i Donbas ligger «betydelig bak skjema».

- Til tross for små framskritt innledningsvis har ikke Russland klart å vinne terreng av betydning den siste måneden, samtidig er den vedvarende slitasjen stor, står det i analysen fra det britiske forsvarsdepartementet.

Videre skriver de at Russland har mistet en tredel av soldatene som ble sendt i februar.

De påpeker også betydelig mangel på utstyr, etterretning, overvåking og rekognoseringsdroner. Dette vil «nesten helt sikkert» forsinke dem enda mer.

- De russiske styrkene er i økende grad preget av redusert kampeffektivitet og lav moral. Under disse omstendighetene er det lite sannsynlig at Russland vil eskalere sine framskritt dramatisk de neste tretti dagene, står det.

BUTSJA: New York Times har fått tilgang på videoer som skal være bevis på henrettelser og krigsforbrytelser utført av russiske styrker i forstaden Butsja. Video: New York Times. Vis mer

Lav kampmoral

Allerede i startfasen av krigen ble det meldt om en lav kampmoral blant russiske soldater. Videoer av gråtende russiske krigsfanger som angivelig ringte hjem til mødrene sine gikk verden rundt, og flere fortalte at de ikke visste hvor de befant seg.

Forrige uke meldte The Guardian at flere russiske soldater har avslått å forflytte seg videre til andre områder i Ukraina.

Avisa hevdet at soldater ved en russisk brigade fikk beskjed om å gjøre seg klare for å flytte på seg, men at flere av dem skal ha nektet fordi de ikke støttet invasjonen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer