Nytt millionran i England

En pengetransport ble ranet i går kveld. Politet tror det er snakk om en innsidejobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En pengetransport fra samme firma som ble ranet for to uker siden, ble angret av væpnede ranere klokka 20.15 onsdag kveld. Ranet skjedde i Warriongton i Cheshire i på vestkysten av England.

Politiet vil ikke opplyse hvor mye penger ranerne fikk med seg, men i følge Sky News skal det være snakk om flere hundre tusen pund. Daily Mirror melder at ranerne tok med seg nærmere 8 millioner pund, som tilsvarer rundt 93 millioner norske kroner.

Godt planlagt

- All snakk om beløp vil bli spekulasjoner, insisterer imidlertid inspektør Tony McEvitt i Cheshire-politiet.

Politiet sier ranet var nøyaktig planlagt, og mistenker at det kan være en innsidejobb.

Ranerne, som hadde på seg finlandshette, stoppet securitasbilen ved blokkere veien med en varebil. I tilegg kjørte de inn i bilen med en traktor for å slå løs bakdørene, skriver Daily Mirror. Før de stakk av gårde med utbyttet, satt de bilen i brann. 

Ingen skadd

Ingen av securitasvaktene var bevæpnet da de ble overrasket av ranerne, og ingen av dem skal ha blitt skadet under ranet.

Mer enn 500 millioner norske kroner ble ranet fra Securitas-depotet i Tonbridge sør for London 22. februar. Minst seks menn med finlandshette og håndvåpen var med på ranet, der 15 ansatte ble bakbundet i tillegg til at sjefen og hans familie ble kidnappet.

Depotsjefen ble så truet med våpen og fortalt at familien hans var i fare hvis han ikke samarbeidet.