Nytt mistenkelig spritdødsfall i Hedmark

Politiet frykter metanol i omløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 60-åra ble funnet død på sin bopel i Sør-Odal i går. Politiet mener dødsfallet er mistenkelig og holder muligheten åpen for at mannen har fått i seg «urein» sprit, skriver politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl ved Kongsvinger politistasjon sier til Dagbladet at politiet fikk melding om hendelsen i går ettermiddag, rett før klokka 15.

Settes ikke i sammenheng På tirsdag døde en mann på 58 etter å ha drukket ulovlig sprit. Dagen etter døde en mann på 59. Begge mennene holdt til i Eidskog.

Politiet frykter at livsfarlig metanol er i omløp, men politioverbetjent Per Olaf Nordli opplyser at de ikke mener det er en sammenheng mellom de to første og det siste dødsfallet.

Politiadvokat Dahl forteller til Dagbladet at de har beslaglagt sprit hos den avdøde mannen i 60-åra, som er fra Skarnes. Mannen er en kjenning av politiet.

- Vi mistenker inntak av uren sprit. Men det vet vi ikke sikkert før vi får obduksjonsrapporten, sier hun, og fortsetter:

- Vi vet ikke om det er noe galt med spriten, men hvis det skulle vise seg å være det, er det grunn til å tro at flere også kan ha fått fra samme parti.

Fikk foreløpig obduksjonsrapport I kjølvannet av de to første sakene har Hedmark-politiet sendt en rekke væskeprøver til analyse hos Kripos. Men alle foreløpige analysesvar peker ikke på metanol, og har bare vist at mennene har drukket sprit. Politiet vil analysere disse prøvene videre, for å finne ut av om de inneholder andre mistenkelige stoffer.

I dag fikk også Hedmark-politiet den foreløpige obduksjonsrapporten etter de to første dødsfallene.

- Vi har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene etter dødsfallene til de to mennene fra Eidskog. Disse rapportene kan verken utelukke eller bekrefte mistankene om forgiftning, sier Nordli.

Den livsfarlige metanolen er svært vanskelig å skille fra den mer vanlige etanolen (sprit). Selv ved små doser kan metanolen føre til blindhet eller død. I kroppen omdannes metanolen til Maursyre som er svært giftig og farlig. Motgiften er etanol.