Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt MS-medikament kan bli innført mandag

Mandag kan et nytt revolusjonerende medikament mot MS bli innført i Norge.

REVOLUSJON? To nye MS-medikamenter kan bli innført i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
REVOLUSJON? To nye MS-medikamenter kan bli innført i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medisinene kladribin (Mavenclad) og ocrelizumab (Ocrevus) ble innført i Europa i fjor og fikk da markedsføringstillatelse i Norge. Beslutningsforum, som bestemmer hvilke medikamenter som skal brukes i Norge, skal nå avgjøre om de revolusjonerende medisinene for behandling av multippel sklerose (MS) skal kunne brukes i Norge, skriver VG.

– De siste åra har vi sette en massiv satsing fra industrien for å utvikle gode medikamenter for sykdommer som MS. Det er en revolusjon, sier en av Norges fremste på MS, overlege og professor ved Universitetet i Bergen og Nevrologisk avdeling på Haukeland, Kjell-Morten Myhr.

– Jeg håper begge blir godkjent. De nye medisinene er ofte mer skånsomme, kan tas sjeldnere, intravenøst og krever ikke innleggelse, tilføyer han til avisa.

Mandag tas avgjørelsen om kladribin skal godkjennes. Ocrelizumab vurderes trolig ved neste møte.

Om lag 11 000 personer i Norge har MS. Dobbelt så mange kvinner som menn er rammet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling