Nytt nederlag for Fasting Torgersen i tannbevis-saken

Fredrik Fasting Torgersen har gått på et nytt nederlag i striden om det såkalte tannbeviset. Lagmannsretten har nektet å oppnevne eks-professor Per R. Flood som sakkynig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Flood har ingen kompetanse i rettsodontologi, slås det fast i kjennelsen.

Dr. med. Flood, tidligere professor i anatomi, hevder i en erklæring til lagmannsretten at halvparten av den mannlige befolkningen kan ha en tannstilling som passer med bittmerkene den unge jenta ble påført i forbindelse med at hun ble drept før jul i 1957. Torgersen ble dømt for drapet, men han hele tiden hevdet sin uskyld.

- Tannbittbeviset verken dømmer eller frikjenner, hevder Flood.

Advokat Erling Moss, som forsvarer Torgersen, hadde begjært Flood oppnevnt. Forsvareren har påkjært lagmannsrettens kjennelse til Høyesterett.

I forrige uke nektet Høyesteretts kjæremålsutvalg å oppnevne en annen professor, Per Holck, som sakkyndig i saken om tannbeviset. Holck, som ikke er tannlege, har hevdet at de omtalte bittmerkene i det kvinnelige offerets bryst ikke kan stamme fra Torgersen tenner.

Fem professorer, alle rettsodontologer, har vurdert bittmerkene som rettsoppnevnte sakkyndige. De fem har konkludert med at det er overveiende sannsynlig at bittmerkene stammer fra Torgersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer