Nytt nederlag for Fasting Torgersen i tannbevis-saken

Fredrik Fasting Torgersen har gått på et nytt nederlag i striden om det såkalte tannbeviset. Lagmannsretten har nektet å oppnevne eks-professor Per R. Flood som sakkynig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flood har ingen kompetanse i rettsodontologi, slås det fast i kjennelsen.

Dr. med. Flood, tidligere professor i anatomi, hevder i en erklæring til lagmannsretten at halvparten av den mannlige befolkningen kan ha en tannstilling som passer med bittmerkene den unge jenta ble påført i forbindelse med at hun ble drept før jul i 1957. Torgersen ble dømt for drapet, men han hele tiden hevdet sin uskyld.

- Tannbittbeviset verken dømmer eller frikjenner, hevder Flood.

Advokat Erling Moss, som forsvarer Torgersen, hadde begjært Flood oppnevnt. Forsvareren har påkjært lagmannsrettens kjennelse til Høyesterett.

I forrige uke nektet Høyesteretts kjæremålsutvalg å oppnevne en annen professor, Per Holck, som sakkyndig i saken om tannbeviset. Holck, som ikke er tannlege, har hevdet at de omtalte bittmerkene i det kvinnelige offerets bryst ikke kan stamme fra Torgersen tenner.

Fem professorer, alle rettsodontologer, har vurdert bittmerkene som rettsoppnevnte sakkyndige. De fem har konkludert med at det er overveiende sannsynlig at bittmerkene stammer fra Torgersen.

Etter alt å dømme blir det snart et nytt bevisopptak i retten eller et politiavhør av Torgersen, det første på 42 år.