Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt nederlag for Røkkes ekskone etter spafiasko

Kari Monsen Røkke krevde å få tilbakebetalt 8,4 millioner fra Frode Berner Hope, men fikk ikke medhold i lagmannsretten.

 Røkkes ekskone tapte : For lagmannsretten dømmes Kari Monsen Røkke til å betale rundt 280.000 kroner i sakskostnader til Frode Berner Hope. I tingretten måtte hun ut med 115.000 kroner. Foto: Finansavisen
Røkkes ekskone tapte : For lagmannsretten dømmes Kari Monsen Røkke til å betale rundt 280.000 kroner i sakskostnader til Frode Berner Hope. I tingretten måtte hun ut med 115.000 kroner. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kari Monsen Røkke (59) tapte mot tidligere forretningspartner Frode Berner Hope i Asker og Bærum tingrett i fjor. Nå har hun lidt et nytt tap i Borgarting lagmannsrett, skriver Finansavisen.

Med håp om en god fortjeneste, investerte Kari Monsen Røkke (59) 6,5 millioner kroner i et spaanlegg på Norefjell.

Seks år etter har det fortsatt ikke blitt noe ut av prosjektet, og Kjell Inge Røkkes ekskone har gitt forretningspartneren Frode Berner Hope (47) skylden for fiaskoen.

I desember møttes partene til Borgarting lagmannsrett. Røkke krevde å få tilbakebetalt 8,4 millioner kroner, men Borgarting lagmannsrett har konkludert med at hun ikke har rett til å fremme noe krav.

«Hope har vunnet ankesaken fullt ut. Han har da krav på erstatning av sine sakskostnader for lagmannsretten», heter det i dommen.

Uenige Hope, som tidligere var rådgiver i Acta skal ha møtt Røkke på en fest tidlig i 2009. Noen måneder senere ble de enige om at hun skulle begynne i hans firma og investere i det.

Samme høst signerte hun en avtale om å kjøpe spaanlegget på Norefjell.

Røkke og Hope er imidlertid uenige om hva som skjedde videre.

Ifølge Hope var hans egen leilighet på Norefjell «basis for hele opplegget». Leiligheten hadde heis rett ned i spa-avdelingen, og var så stor at de to objektene kunne passe sammen for salg eller utleie, mente han.

Røkke mener imidlertid Hope tilbakeholdt opplysningene om eierskapet. Ifølge henne ville hun ikke inngått noen avtale om hun visste at Hope eide leiligheten.

La vekt på avtale Lagmannsretten la avgjørende vekt på en avtale Hope og Røkke inngikk i juni 2010.

På dette tidspunktet ble det gjort klart at Hope ikke var i stand til å følge opp planen om spaanlegget, og at Røkke kunne selge anlegget i egen regi.

Lagmannsretten mener avtalen må forstås slik at den avsluttet partenes forpliktelser. Retten tolker også avtalen din hen at det ikke var åpent for partene å fremme krav mot hverandre.

- Vi mener at dommen i lagmannsretten er riktig. Tingrettens dom var også riktig. Hope har hele tiden avvist kravet. Utover det har ikke vi noen kommentar, sier Hopes advokat, Kåre Klausen til Finansavisen.

Finansavisen fikk ikke kontakt med Røkkes advokat, Nikolai Norman, før avisen gikk i trykken.

For lagmannsretten dømmes Røkke til å betale rundt 280.000 kroner i sakskostnader til Frode Berner Hope. I tingretten måtte hun ut med 115.000 kroner.

Flere saker: Tror oljeprisen har bunnet ut: - Energiaksjer er attraktive
Børsoppgang i Asia
Markedet tror på 55 dollar

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media