Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt nødsamband kan redde liv

Da Telenors fiberkabel i Kristiansand ble ødelagt mandag, forsvant summetonen for hele Agder. Mange fikk en støkk over å ikke uten videre kunne nå politi og ambulanse. Nå kommer et nytt nødsamband som kan redde deg hvis telenettet bryter sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye Tetra-systemet er et mobilt og landsdekkende nødsamband som kan redde liv dersom telenettet bryter sammen, melder Nettavisen. Et prøveprosjekt går av stabelen i Trondheim i desember.

Telenor Mobil og Nokia skal installere og teste systemet, som ligner på mobil-sambandet. Forskjellen er at Tetra-systemet baserer seg på direkte kommunikasjon mellom nødetatene ved hjelp av digitale radiosignaler.

- Systemet er sikrere enn GSM fordi samtalene ikke går innom en sårbar telefonsentral, sier avdelingsleder Tore Beck i Forsvarets tele- og datatjeneste til Nettavisen.

Men billig blir det ikke. Et landsdekkende nett vil koste mellom to og fire milliarder. Justisdepartementet vil prøve å få inn det nye systemet i budsjettet for 2002.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media