Nytt oljefunn midt i blinken for Statoil

Statoil er godt fornøyd med å ha påvist nye oljeressurser av meget høy verdi i Grane-området.

OLJEFUNN: Statoil leter og  finner mer olje nær eksisterende felt. Her fra Oseberg. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
OLJEFUNN: Statoil leter og finner mer olje nær eksisterende felt. Her fra Oseberg. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no) Oljedirektoratet meldte i dag at Statoil sammen med de andre rettighetshaverne i Grane Unit har gjort et nytt oljefunn i nærheten av Grane-feltet i Nordsjøen.

Brønnen ble boret av boreriggen Songa Trym og påviste en oljekolonne på 20 meter i Heimdal-formasjonen. Funnet er anslått til å inneholde i størrelsesorden 18-33 millioner fat utvinnbar olje.

- Vi er godt fornøyd med å ha påvist nye ressurser av meget høy verdi i Grane-området. Oljefunnet ligger direkte nord for Grane-feltet, og kan utvikles på en effektiv måte, sier Tore Løseth, Statoils letedirektør for Nordsjøen.

40 prosent feltnær Tidsriktig feltnær leting er en viktig del av Statoils spissede letestrategi for norsk sokkel. Dette innebærer leting i nærheten av installasjoner som i nærmeste framtid vil ha ledig kapasitet for oppkobling av nye felt.

Les også: Norsk politi deltok i razziaen mot Statoil

I 2013 vil om lag 40 prosent av Statoils letebrønner på norsk sokkel være feltnær leting. I tillegg til Grane-området ligger disse i Oseberg-, Fram/Gjøa- og Tampen-områdene.

Statoil er operatør med en eierandel på 36,66 prosent. De andre rettighetshaverne er statens forvaltningsselskap Petoro AS (28,94 prosent), ExxonMobil Exploration & Production Norway AS (28,22) og ConocoPhillips Skandinavia AS (6,17).

Les også: Statoil saksøkes i USA