Nytt opplegg rundt Viggo

Han ble spyttet på, og en kniv forsvant fra fengselskjøkkenet. Nå er opplegget rundt barnedrapsdømte Viggo Kristiansen nytt - og hemmelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ei uke var Viggo isolert fra andre fanger etter at han fikk alt annet enn en varm velkomst da han ankom Ila fengsel- og sikringsanstalt i Oslo. Ifølge P4 ble han spyttet på og sjikanert av to medfanger. En kniv forsvant også fra kjøkkenet rett etter at han kom til Ila.

Hele fengselet på 20 000 kvadratmeter er gjennomsøkt uten å finne kniven. De seks som hadde kjøkkentjeneste har nektet for å ha tatt den.

- Vi har lett over alt. Mer og mer tyder på at den har gått i søpla, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til P4.

Det er ingenting konkret som tyder på at kniven skulle brukes mot Viggo Kristiansen.

Flyttet

Etter disse hendelsene ble Viggo Kristiansen holdt isolert fra andre fanger, men nå har fengselsledelsen funnet et nytt opplegg for kristiansandgutten.

Bjarkeid vil ikke si noe om opplegget de kom fram til fredag på grunn av sikkerheten. Det gjelder både på hvilken avdeling 22-åringen skal sone og når han blir flyttet. Han vil heller ikke si noe om et eventuelt trusselbilde overfor Kristiansen.

Viggo Kristiansen selv har hele tiden ønsket fellesskap, og han skal selv ikke ha oppfattet situasjonen som truende. Kristiansen ble for snart fire uker siden dømt til 21 års forvaring for barnedrapene i Baneheia. Dommen er anket til Høyesterett.

FLYTTET: Viggo Kristiansen satt først isolert, men er nå flyttet på Ila. Fengselsledelsen vil ikke si noe om hvor han sitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer