- Nytt overgrep mot barna

Pedofili-tiltalt fikk «nyte» sine overgrepsvideoer av forsvareren, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 40 år gammel mann fra Philadelphia er tiltalt for pedofili i Philadelphia i USA. Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell kontakt med flere mindreårige.

Ved hjelp av over 11.000 beslaglagte videoklipp som tiltalte skal ha produsert selv, mener påtalemyndigheten de kan bevise at 40-åringen står bak, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men før rettssaken mot mannen kan starte, har det oppstått et problem- som må løses i et rettsmøte før den virkelige rettssaken.

Påtalemyndigheten mener forsvareren til tiltalte har vist deler av videomaterialet til tiltalte for hans egne seksuelle vinning, ikke for -sak-forberedelse. Aktor mener at i løpet av de tre visningene som har vært til nå så har tiltalte nytt hvert minutt av filmene.

- Man kunne se den tiltalte smile og le da han ble vist videoene. Det virket som han hadde det veldig fint, sa FBI-agent Jennifer Coughlin i rettsmøtet denne uka.

Tiltaltes forsvarer, S. Lee Ruslander II, avviser dette.

- Det er absurd! Hvis jeg viste ham noe videomateriale var det en grunn til det, forsvarte han.

Nå ønsker aktor at visningen av videomaterialet i rettssaken, som ikke har blitt berammet på grunn av denne tvisten ennå, må skje uten tiltalte i rommet eller i svært begrenset omfang- slik at tiltalte ikke får muligheten til å nyte videoene igjen, mener de, ifølge AP.

Videomøtene har skjedd på tinghuset med FBI-agenter ventende utenfor. For å unngå at avspillingen ikke skulle være av pornografiske hensikter hadde de en egen skjerm de kunne følge med på utenfor.

- Ved at forsvareren tillot tiltalte å titte på videoene, spole, zoome, se om igjen, har han bidratt til gjentatte nye overgrep mot disse unge ofrene, skrev assisterende riksadvokat Michelle Rotella i et skriv som ble lagt fram i rettsmøtet.

Det er ikke kommet en avklaring i saken, men forsvareren står fast på at han trenger ytterligere tid til å gå igjennom det omfattende videomaterialet selv og med sin klient.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer