- Nytt overgrep mot barna

Pedofili-tiltalt fikk «nyte» sine overgrepsvideoer av forsvareren, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 40 år gammel mann fra Philadelphia er tiltalt for pedofili i Philadelphia i USA. Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell kontakt med flere mindreårige.

Ved hjelp av over 11.000 beslaglagte videoklipp som tiltalte skal ha produsert selv, mener påtalemyndigheten de kan bevise at 40-åringen står bak, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men før rettssaken mot mannen kan starte, har det oppstått et problem- som må løses i et rettsmøte før den virkelige rettssaken.

Påtalemyndigheten mener forsvareren til tiltalte har vist deler av videomaterialet til tiltalte for hans egne seksuelle vinning, ikke for -sak-forberedelse. Aktor mener at i løpet av de tre visningene som har vært til nå så har tiltalte nytt hvert minutt av filmene.

- Man kunne se den tiltalte smile og le da han ble vist videoene. Det virket som han hadde det veldig fint, sa FBI-agent Jennifer Coughlin i rettsmøtet denne uka.

Tiltaltes forsvarer, S. Lee Ruslander II, avviser dette.

- Det er absurd! Hvis jeg viste ham noe videomateriale var det en grunn til det, forsvarte han.

Nå ønsker aktor at visningen av videomaterialet i rettssaken, som ikke har blitt berammet på grunn av denne tvisten ennå, må skje uten tiltalte i rommet eller i svært begrenset omfang- slik at tiltalte ikke får muligheten til å nyte videoene igjen, mener de, ifølge AP.

Videomøtene har skjedd på tinghuset med FBI-agenter ventende utenfor. For å unngå at avspillingen ikke skulle være av pornografiske hensikter hadde de en egen skjerm de kunne følge med på utenfor.

- Ved at forsvareren tillot tiltalte å titte på videoene, spole, zoome, se om igjen, har han bidratt til gjentatte nye overgrep mot disse unge ofrene, skrev assisterende riksadvokat Michelle Rotella i et skriv som ble lagt fram i rettsmøtet.

Det er ikke kommet en avklaring i saken, men forsvareren står fast på at han trenger ytterligere tid til å gå igjennom det omfattende videomaterialet selv og med sin klient.