Nytt overgrep på skoleveien

For tredje gang på to år har en overgriper slått til mot ei lita jente på skoleveien nær Korsvoll i Oslo. Denne gang klarte offeret å flykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skjerper skolene i området Korsvoll- Nordberg- Kringsjå sikkerheten:

- Ingen elever må gå alene til eller fra skolen, er beskjeden fra rektor Siv Lande til elever og foreldre ved Nordberg skole.

Den 13 år gamle jenta som ble forsøkt voldtatt mandag ved 14-tida, er elev i 8. klasse ved Nordberg skole.

«Jenta var på vei hjem fra skolen (...) da hun oppdaget en mann som kom gående mot henne. Dette var midt i et skogholt. Han tok tak i henne og dro henne med seg bort fra gangveien og inn i skogen. Jenta gjorde motstand, og greide etter hvert å komme seg løs,» skriver politiet i en pressemelding.

Korsvoll-sakene

Like bra gikk det ikke med to småjenter som ble voldtatt like ved Korsvoll skole, halvannen kilometer unna:

20. desember i fjor, på vei til juleavslutning på skolen, ble ei jente trukket gjennom snø og busker inn i ei hjemmesnekret lekehytte 100 meter fra skolen. Her ble hun utsatt for fullbyrdet voldtekt.

14. juni i forfjor ble en tiåring utsatt for voldtekt på vei fra Korsvoll skole. Etter å ha fullbyrdet voldtekten, truet overgriperen med å drepe jenta dersom hun fortalte hva som hadde skjedd.

Slik ser de ut

Bare en av tre overgripere er tatt. En 33-åring ble dømt til 15 års forvaring for sistnevnte Korsvoll-voldtekt og en annen alvorlig barnevoldtekt.

Mannen fra juleavslutningen på Korsvoll i fjor er fortsatt på frifot. Overgriperen fra Nordberg skole mandag er også på frifot.

«Korsvoll-mannen» er norsk og snakker østlandsdialekt. Han er ca. 20 år og 180 cm høy, med brune eller mørkeblå øyne og mørke øyenbryn.

«Nordberg-mannen» beskrives også som 180 cm høy, norsk med oslodialekt, ca. 20- 25 år gammel, muligens med brune eller grønne øyne. Videre har han kort hår og rund ansiktsform.

REAGERER: - Vi reagerer som om det verste har skjedd, og har iverksatt en rekke tiltak. Det sier rektor ved Nordberg skole, Siv Lande, til Dagbladet. I dag setter hun seg ned og skriver brev til samtlige hjem. Mandagens voldtektsforsøk skjedde i et skogholt ved en gangvei, 400 meter fra skolen.