- Nytt overgrepsoffer i Alvdal-saken

Kvinne avhørt i går. - Dette er noe hun har båret på lenge, sier bistandsadvokaten til det femte offeret.

«PEDOMILJØ»: Totalt ti personer fra Alvdal har vært siktet i overgrepssaken. Det er ventet at minst fem av dem blir tiltalt i desember.
«PEDOMILJØ»: Totalt ti personer fra Alvdal har vært siktet i overgrepssaken. Det er ventet at minst fem av dem blir tiltalt i desember.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskningen av den store overgrepssaken i Alvdal der ti personer har vært siktet avdekket nylig det politiet mener er et femte offer.

Fra før har politiet slått fast at to søskenpar har blitt utsatt for overgrep i en årrekke fra de yngste var i 6-7-årsalderen, men 16. november i år valgte også en ung kvinne å fortelle om overgrep som ligger noe lengre tilbake i tid.

Den nye fornærmede ble avhørt igjen i går, og kom da med ytterligere opplysninger.

- Dette er noe min klient har båret på lenge, som hun endelig klarte å snakke med politiet om. Forøvrig vil jeg ikke kommentere hva hun har forklart, sier kvinnens bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen, til Dagbladet.

Fornærmede, som skal ha blitt utsatt for flere overgrep mens hun var barn, er i slekt med en av de siktede.

Nye avhør av siktet Politiet vurderer nå å innstille på en tilleggstiltale mot minst én gjerningsperson.

- Vi er i en kontinuerlig etterforskningsfase i denne saken. Dukker det opp nye forhold må vi undersøke dem, og det er det vi holder på med nå, sier politiadvokat Sondre Halvorsen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere det femte antatte offeret ytterligere.

Forsvarsadvokaten til kvinnens slektning som er mistenkt var ikke kjent med de nye anklagene da Dagbladet tok kontakt, men bekrefter at vedkommende er kalt inn til nytt avhør der siktede trolig vil bli konfrontert med opplysningene.

Filmet voldtekt av barn En innstilling til tiltale av fem personer i Alvdal-saken er ennå til behandling hos Riksadvokaten, og rettssaken mot disse siktede er berammet allerede i midten av januar.

Dagbladet har tidligere skrevet at det ved flere anledninger var minst fire voksne tilstede samtidig da de smertefulle overgrepene ble begått i en enebolig i Alvdal. Noen av de siktede røykte hasj og drakk alkohol mens barn ble voldtatt.

Stefaren som politiet mener er hovedmannen dokumenterte de gruoppvekkende forbrytelsene med profesjonelt videoutstyr.

Totalt har det vært ti siktede i den over to år lange etterforskningen.

BISTANDSADVOKAT: Anne Kristine Bohinen er advokatet for kvinnen som skal ha blitt utsatt for overgrep da hun var barn. Arkivfoto: Lars Eivind Bones
BISTANDSADVOKAT: Anne Kristine Bohinen er advokatet for kvinnen som skal ha blitt utsatt for overgrep da hun var barn. Arkivfoto: Lars Eivind Bones Vis mer

Politiet ville, i tillegg til de fem antatt mest sentrale, også tiltale en 57 år gammel mann som er broren til barnefaren i den ene familien og ekskjæresten til barnemoren i den andre slekta. Men statsadvokat Iris Storås mener etter det Dagbladet får opplyst at saken mot 57-åringen må henlegges på grunn av bevisets stilling.

En 52-årig siktet som er broren til hovedmannen (64) døde i høst av sykdom. Det gjorde også en 60 år gammel medsiktet tidligere år.

- Pedofil mor Nylig kom de rettssakkyndige psykiaterne med sin rapport om den siktede barnemoren (46). Hun får i likhet med stefaren diagnosen pedofili, og ekspertene mener faren er stor for at kvinnen skal begå nye overgrep. Rapporten fører trolig til at påtalemyndigheten krever forvaring for samboerparet.

- Min klient avviser på det sterkeste at hun er pedofil, og aksepterer ikke diagnosen. Jeg tillater meg også å være skeptisk til kvaliteten på denne typen vurderinger, som i dette tilfellet bare var basert på en relativt kort samtale med min klient og politiets dokumenter, sier kvinnens forsvarer, advokat Steffen Brandstad.

Barnemoren skal ha blitt sjokkert over innholdet på videopptakene der hun selv begår overgrep, og hevder forbrytelsene ikke skyldes seksuell tiltrekning til barn.

- Hun bagatelliserer på ingen måte det hun har tilstått, men knytter dette til en meget vanskelig livssituasjon og omfattende rusmisbruk, i tillegg til uheldig påvirkning fra andre involverte, sier Brandstad til Dagbladet.

Den medsiktede 64-åringen har avvist at han er hovedmannen, og hevder overfor politiet at det hadde utviklet seg et overgrepsmiljø blant andre siktede i Alvdal lenge før han kom inn i bildet.

- Jeg vil ikke utdype dette eller forhåndsprosedere saken på annen måte før den skal for retten, sa  stefarens forsvarer, advokat Sverre Næss, til Dagbladet i oktober.