Nytt parti!

Eivor Evenrud trakk seg fra Rødt. Fredag morgen meldte hun seg inn i Arbeiderpartiet. Den profilerte Oslo-politikeren forteller Dagbladet at hun stiller seg til disposisjon for valgkomiteen i sitt nye parti. Raymond Johansen vet foreløpig ingenting om partivalget.

NÅ ER HUN AP-DAME: Eivor Evenrud var Rødts største profil i Oslo, men nå er hun meldt inn i Ap. Foto: Fredrik Hagen / NTB
NÅ ER HUN AP-DAME: Eivor Evenrud var Rødts største profil i Oslo, men nå er hun meldt inn i Ap. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rødts tidligere leder i Oslo, Eivor Evenrud, har i dag meldt seg inn i Oslo Arbeiderparti.

Det bekrefter hun overfor Dagbladet fredag morgen.

- Skal vi si gratulerer?

- Takk skal du ha! Dette er spennende. Jeg er glad for å være med i et parti som har tatt styringsansvar i over 100 år. Det føles riktig.

Evenrud forlot Rødt tidligere i høst og viste til en personkonflikt med Siavash Mobasheri. Han ble også innstilt som listetopp og har overtatt hennes posisjon som gruppeleder. Hun har siden høstet mye sympati for maktkampen hun ble gjenstand for. Evenrud hadde i flere år vært Rødts eneste profil i Oslo-politikken.

- Hvorfor ble det Ap?

- Oslo Arbeiderparti har sikret trygg styring av byen de siste sju åra. De har innført eiendomsskatt og tatt Hafslund av børs. Det sikret Oslos kommuneøkonomi. Oslo Ap må altså gjøre den tunge jobben, den som ikke alltid er like glamorøs, og jeg har lyst til å være med på det, sier Evenrud.

Ikke snakket med Raymond

Også krigen i Ukraina har påvirket partivalget til Rødts tidligere populære frontfigur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer