Nytt parti

Ulf Leirstein trakk seg fra Frp etter metoo-avsløringer. Nå er han blitt Høyre-mann.

TIDLIGERE FRP-TOPP: Ulf Leirstein hadde en rekke tunge verv i Frp før han forlot partiet brått i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIDLIGERE FRP-TOPP: Ulf Leirstein hadde en rekke tunge verv i Frp før han forlot partiet brått i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Ulf Leirstein har meldt seg inn i Moss Høyre.

Den tidligere stortingsrepresentanten for Frp trakk seg fra Sylvi Listhaugs parti i 2019, men er nå altså tilbake i politikken. Det var Nettavisen som først meldte om saken.

Leirstein forlot Frp etter at det i januar 2018 kom fram at han skulle ha invitert en 15-åring fra FpU til trekantsex. Pressen avslørte også at Leirstein hadde sendt hardporno til flere unge partifeller.

I begge tilfellene ble det varslet på Leirstein, og partiet sentralt fikk krass kritikk for måten varslene ble håndtert på.

Leirstein har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Følger flere

«Knyttet til en periode av livet mitt mange år tilbake som jeg gjerne skulle sett ugjort», skrev Leirstein på Facebook da han trakk seg fra Frp.

Etter utmeldingen var Leirstein uavhengig representant på Stortinget fram til valget i 2021, og ansatte blant annet sin sønn som politisk rådgiver.

Leirstein møter nå gamle Frp-kamerater i sitt nye parti. En rekke lokalpolitikere i området meldte seg ut av Frp, og inn i Høyre, i protest mot måten ledelsen hadde håndtert Leirstein-saken på.

- En hyggelig fyr

Gruppeleder i Moss Høyre, Sissel Rundblad, forteller Nettavisen av Ulf Leirstein er en hyggelig fyr, og at det er «helt greit» at han nå er blitt Høyre-mann.

- Da det skjedde så kom han i en mediestorm. På et eller annet tidspunkt må man legge det bak seg.

- Hos oss kan man melde seg inn i partiet uavhengig av hva jeg eller andre medlemmer skulle mene, sier gruppelederen videre.

Leirstein har foreløpig ikke noe tillitsverv i Moss Høyre, og er dermed menig partimedlem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer