Nytt personran i Oslo

Kort tid etter skjedde et nytt ransforsøk på Tonsenhagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo jakter på to ranere etter at vitner meldte om et personran i Sofienbergparken. Kort tid etterpå skjedde et nytt ransforsøk på Tonsenhagen.

Politiet opplyser på Twitter at to personer kom seg unna etter ransforsøket på Tonsenhagen, og at politiet på stedet har sikret overvåkingsvideo.

Tidligere mandag kveld meldte vitner fra om et personran i Sofienbergparken.

- Vi fikk raskt kontroll på to personer som passet beskrivelsen av gjerningsmennene, men de ble etter kort tid sjekket ut av saken, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Vitner har beskrevet to unge menn med mørk hudfarge. Ransofferet skal være en mann på rundt 35 år, med skjegg. Heller ikke han har politiet fått kontakt med.

- Da vi kom til stedet, var begge parter forsvunnet, men vi prøver også å lokalisere ransofferet. Han skal ifølge vitner ha blitt slått i ansiktet, så vi ser etter skadde personer i området, sier Solberg.

Ingen av vitnene har meldt om at det ble brukt eller truet med våpen.

Hittil i oktober er det meldt om 99 personran i hovedstaden, og mandag presenterte politiet i hovedstaden sin plan for å få bukt med ransbølgen. Det er opprettet en egen spesialgruppe etter et mønster som tidligere har gitt suksess i kampen mot boliginnbrudd og lommetyverier.

(NTB)