Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt politidistrikt starter undersøkelser mot Tonning Riise

Feil politidistrikt fikk anmodning.

STARTER INNLEDENDE UNDERSØKELSER: Et nytt politidistrikt overtar nå undersøkelsene mot Kristian Tonning Riise. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STARTER INNLEDENDE UNDERSØKELSER: Et nytt politidistrikt overtar nå undersøkelsene mot Kristian Tonning Riise. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at statsadvokaten ber politiet undersøke om det er grunnlag for å etterforske et av varslene mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning-Riise.

Nå viser det seg at anmodningen ble rettet til feil politidistrikt, og at den tirsdag overtas av et annet.

Det nye politidistriktet fikk oversendt saken om Tonning Riise i ettermiddag, og begynner undersøkelsene sine i morgen.

- Vi har nettopp fått oppdraget, og skal gjøre undersøkelser i forbindelse med saken. Vi har ikke gjort noe selvstendig i saken selv ennå, sier en politiinspektør i det nye distriktet til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med det aktuelle statsadvokatembetet, som bekrefter at saken er oversendt til et annet politidistrikt.

Tok initiativ til å oversende

Det var det første politidistriktet som tok initiativ til det, etter å ha gjort egne undersøkelser tirsdag.

- Vi har gjennomført undersøkelser som nå er avsluttet, og konklusjonen er at den aktuelle hendelsen har funnet sted i et annet politidistrikt, opplyser kommunikasjonssjef i det første distriktet til Dagbladet.

Det politiet skal undersøke, er påstander gjengitt i Aftenposten om at Tonning Riise hadde seksuell omgang med en svært beruset 16-åring på et fylkesårsmøte i 2014.

Ønsket ikke å anmelde

Kvinnen skal ikke ha ønsket å anmelde forholdet selv, og har overfor avisa bedt om at det ikke kommer fram hvilket fylke hendelsen har skjedd i, av frykt for at hun da kan identifiseres.

Overfor Dagbladet ber Ellen Holager Andenæs, som er advokat til kvinnen, om at ønsket respekteres.

Dagbladet har foreløpig ikke fått tak i Finn Krokeide, som nå representerer Kristian Tonning Riise i saken.

Sistnevnte kommenterte politietterforskningen på følgende måte da den først ble kjent mandag:

– Jeg er positiv til at denne saken blir belyst grundig og objektivt. Jeg har tidligere bekreftet at begge hadde drukket alkohol og hadde sex, og beklaget det dypt. Utover det kjenner jeg meg altså ikke igjen i saken slik den blir gjengitt i mediene, skrev Tonning Riise i en tekstmelding til NTB, sendt via hans kommunikasjonsrådgiver.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!