KOMMER NYTT TIL SOMMEREN: Oslo politidistrikt ba i september om penger til et ekstra politihelikopter, men helikopteret kommer ikke før om flere måneder. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
KOMMER NYTT TIL SOMMEREN: Oslo politidistrikt ba i september om penger til et ekstra politihelikopter, men helikopteret kommer ikke før om flere måneder. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Nytt politihelikopter kommer ikke før til sommeren

Ifølge Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye politihelikopteret som regjeringen lovet etter 22. juli-angrepene kommer ikke på plass før til sommeren, opplyser Oslo-politiet.

Oslo politidistrikt ba i september om penger til et ekstra politihelikopter. Norge har fra før kun ett politihelikopter. Regjeringen lovet kjapt penger. I mellomtiden har politiet fått tildelt 29,7 millioner kroner for leie av et reservehelikopter med mannskap slik at døgndrift er sikret.

Men det nye helikopteret som politiet vil ha, er ennå ikke lyst ut på anbud, skriver Aftenposten.

Først nå i januar er politiet i Oslo ferdig med å utarbeide kravspesifikasjoner for det nye helikopteret. I slutten av måneden blir det anbudsrunde.

- Kravene til slike anskaffelser gjør at dette vil ta fem-seks måneder. Det vil si at vi har en døgnkontinuerlig beredskap fra tidlig sommer, sier Ole Vidar Dahl, leder i spesialseksjonen i Oslo politidistrikt.

Oslo-politiet har lyst ut nye pilotstillinger. 60 personer har søkt, men ingen er ansatt ennå.

(NTB)