Nytt politivådeskudd

I Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold politidistrikt opplyser at det er blitt avfyrt et vådeskudd i våpenrommet i Tønsberg politistasjon.

I en pressemelding opplyser politidistriktet:

«Lørdag kveld, 5. september, ble det avfyrt et skudd med et tjenestevåpen inne på våpenrommet i Tønsberg politistasjon. Ingen personer ble skadet, og det oppsto kun mindre materielle skader.

- Vestfold politidistrikt har varslet Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker. I og med at Spesialenheten er varslet, kan vi ikke utdype episoden noe nærmere, sier politimester Christine Fossen i Vestfold politidistrikt. Vi vil naturlig nok i etterkant gjennomgå våre rutiner og forebygge at noe slikt kan skje igjen.

- Dette er første gang jeg har fått melding om at det har blitt avfyrt skudd i vårt distrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014. Årsaken til bevæpningen er trusselen om terrorhandlinger i Norge, sier politimester Fossen.»

Per 1. september var det registrert 19 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade.

Det har vært en kraftig økning i vådeskudd, etter at den midlertidige bevæpningen ble innført. Slik har statistikken vært de fire siste årene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.