POPULÆRT: Slik ser Pokémon Go ut på mobilskjermen. Foto: AP Photo/Richard Vogel
POPULÆRT: Slik ser Pokémon Go ut på mobilskjermen. Foto: AP Photo/Richard VogelVis mer

Nytt populært mobilspill førte tenåring i Wyoming til et lik

Pokémon Go er ventet til Norge om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Pokémon Go, som bruker Google Maps, GPS og kameraet på mobiltelefonen til å fange lommemonstre, er ment til å trekke mobilspillere utendørs. Spillet er allerede blitt svært populært i store deler av verden og er ventet å bli lansert i Norge snart.

For Shayla Wiggins (19) i Riverton i Wyoming i USA ble spillet i overkant virkelig da hun fant et lik, melder den lokale TV-kanalen KTVQ.

Hun var en stor fan av Gameboy-spillet Pokémon og lastet som millioner av andre amerikanere ned mobilspillet da det kom torsdag.

Død mann

Torsdag kveld fanget hun 50 virtuelle monstere da hun gikk gjennom en parkeringsplass og en bensinstasjon. Fredag morgen fortsatte hun å spille. Hun bestemte seg for å ta en gåtur langs elva Big Wind.

- Jeg ville prøve å få en vann-pokémon, forteller hun til CNN.

Spillet advarer selv brukerne om at de må følge med på omgivelsene når de vandrer rundt, men mange stirrer naturlig nok likevel mest ned på telefonen. Da hun kom til elvebredden, så hun to rådyr, men ingen monstre. Det tok også en god stund før hun oppdaget den døde mannen som lå i vannet bare halvannen meter fra henne.

- Jeg var vel bare opptatt av telefonen min da jeg gikk bortover, sier hun til TV-kanalen.

Så snart hun oppdaget liket, varslet hun politiet.

-Hadde aldri gått dit

- Jeg hadde sannsynligvis aldri gått dit hadde det ikke vært for spillet. Det føles som om jeg hjalp til med å finne liket. Han kunne ha blitt liggende i dagesvis, sier Wiggins.

Den lokale sheriffen i Fremont County bekrefter overfor CNN at de etterforsøker dødsfallet.

- Det ser ut til å være et naturlig dødsfall, sier visesheriff, Ryan D. Lee.

Selv gjør Wiggins det klart at hendelsen har rystet henne, men at hun ikke har noen planer om å slutte å spille.

SE HVORDAN: Slik blir Pokémon Go Vis mer

Skader

Pokémon Go har fått stor oppmerksomhet mange steder i verden. I det australske Nordterritoriet så politiet seg nødt til å be folk om å holde seg ute av politistasjonen i jakten på monstre, melder The Verge.

Amerikanske medier melder også om en rekke mennesker som som har skadet seg i jakten på monstre. Blant annet er det meldt om ankelskader, ulykker i svingdører og kollisjoner med trær. Spillet skal også ha ført til farlige situasjoner, som når figurer dukker opp på panseret på biler eller i veikryss.