Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt raid mot spilleklubb

Ni nye pågrepet i natt. Sprit, dop, våpen og millionpotter preger det ekstreme gamblermiljøet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-politiets offensiv mot gjengkriminelle førte til nok en væpnet aksjon i natt. Denne gangen mot en ulovlig spilleklubb i Sigurdsgate.


Klubben, der det ulovlig gambles for hundre tusener av kroner, ligger like bak politiets eget hovedkvarter på Grønland i Oslo.

Tok ingen sjanser

Nøyaktig klokken 02.00 slo væpnede politifolk, med beredskapstroppen i spissen, til mot den ulovlige klubben.

- Vi stormet inn med en god del bevæpnede politifolk, forteller operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Hjulstad til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å si hvor mange politifolk som var med i razziaen. Èn person prøvde å stikke av da politiet slo opp døren, men uten å lykkes.

Voksne menn

- Etter hvert som skrekken ga seg, gikk arrestasjonene rolig for seg, sier Hjulstad.

RAIDET: Den ulovlige pokerklubben «Live Club» skjulte seg bak disse tildekkede vinduene i det nedlagte publokalet i Pilestredet. Natt til i går slo politiet til og pågrep 12 personer. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
RAIDET: Den ulovlige pokerklubben «Live Club» skjulte seg bak disse tildekkede vinduene i det nedlagte publokalet i Pilestredet. Natt til i går slo politiet til og pågrep 12 personer. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Razziaen er en del av politiets arbeid med gjengbekjempelse. De arresterte ble tatt med narkotika, men var ikke bevæpnet.

- De arresterte er godt voksne menn. Den yngste er i 30-årene, mens den eldste er 50 år gammel, sier Hjulstad.

I morgen vil de arresterte bli avhørt. - Jeg har en liste med navn foran meg, men jeg har ikke fått sjekket dem ennå, så jeg vet ikke om de er kjenninger av politiet, sier Hjulstad.

Store penger og dop

I går slo de samme politistyrkene til mot den ulovlige pokerklubben «Live Club» i Pilestredet i Oslo sentrum, også der med våpnene hevet.

Aksjonen i går førte til 12 pågrepne og beslag i penger og narkotika. Det er Oslopolitiets avdeling for organisert kriminalitet som nå tar for seg spilleklubbene for å slå ned på det kriminelle gjengmiljøet i hovedstaden. Pokerklubbene tiltrekker seg disse miljøene, hvor det spilles for pengepotter på flere hundre tusen kroner.

- Vi tar ingen sjanser, og går derfor til aksjon med full bevæpning, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad til Dagbladet.no.

Våpen og millionpott

image: Nytt raid mot spilleklubb

Etter det Dagbladet.no kjenner til er det en rekke ulovlige pokerklubber i hovedstaden der flere av de regnes som tilholdssted for svært harde miljøer i Oslos kriminelle underverden.

På «Live Club», som ble raidet natt til i går, skal det ha forekommet at pengepotten under en pokerrunde har kommet opp i omlag en million kroner.

Selv om det ikke skal ha blitt beslaglagt våpen under helgens to razziaer, skal det være vanlig at enkelte spillere bærer våpen.

I klubbene er det også ulovlig alkoholservering, og det blir ikke slått ned på bruk av narkotika.

Slippes fri

Alle de 12 som ble innbrakt til politihuset i går ble i løpet av ettermiddagen og kvelden sluppet fri.

Men flere av dem vil bli siktet for besittelse av narkotika, heleri og for ulovlig pengespill. Det samme skjer trolig for de ni som ble innbrakt i natt.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal miljøet rundt en rekke ulovlige pokerklubber i hovedstaden ha hardnet til den siste tiden, der medlemmer av det kriminelle gjengmiljøet og andre organiserte kriminelle overtar som klientell i klubber som tidligere har vært oppfattet som «ryddige».

Mens flere av de ulovlige pokerklubbene har 18-års grense, forbud mot alkohol og strenge tak for hvor mye penger man kan by og spille med, er det enkelte klubber der penger, sprit og dop flyter for de som tør og har råd til å være med.

BAK RYKKEN: I natt var det nytt raid mot en spillklubb som holdt skjul like bak politihuset på Grønland. Ni personer ble innbrakt.
ULOVLIG: Det florerer med ulovlige pokerklubber i Norge. Men noen er langt mer ulovlige enn andre, der sprit, dop, våpen og penger flyter.