TATT AV RAS: Deler av den gamle E6-en på Kråknes i Alta ble tatt av ras natt til fredag. Foto/vide: Anders Bjordal / NVE / NTB Scanpix / NRK Vis mer

Jordras

Nytt ras i Alta

Et ras i Alta har tatt gamle E6.

Publisert

Stedet ligger innenfor området som allerede er sperret av etter det store raset onsdag. I helga fortsetter geologene arbeidet, skriver NTB.

- I og med at det nye skredet ligger innenfor et område hvor det allerede er ferdselsforbud og vakthold, representerer det ikke noen ny fare, sier operasjonsleder Leo Johansen i Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding om raset klokka 01.47 i natt, men undersøkelser har avdekket at det gikk i går, fredag, på dagtid.

Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB scanpix
Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB scanpix Vis mer

- Det er snakk om store masser som har rast ut, sier Johansen.

Det første raset på Kråkneset var 650 meter bredt og 40 meter høyt. Ingen personer eller dyr ble skadd, men åtte bygninger gikk med i skredet.

Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB Scanpix
Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB Scanpix Vis mer

Det nye raset tok en stor bit av Kråkenesveien, som er den tidligere E6.

- Det er et veldig lite ras, og noe vi forventer skal kunne gå, slike etterras, sier NVE-geolog Anders Bjordal til iFinnmark.

JORDRAS: I denne videoen ser man hvordan det så ut etter jordraset på Kråkeneset i Alta. Reporter: Embla Hjort-Larsen Video: Anders Bjordal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer