Nytt ras i Eidfjord

Et nytt snøras rammet riksvei 7 gjennom Eidfjord i dag morges. Politiet vet foreløpig ikke om personer eller biler er tatt av raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen er meldt savnet etter raset, og vi har hatt en person innom utkanten av rasstedet med letepinne og metalldetektor uten at han fant noe, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved hovedredningssentralen i sør-Norge til Dagbladet.no.

- Helikopterne er sendt hjem, og leteaksjonen er avblåst, sier Bang-Andersen.

Raset gikk mellom klokka 9.00 og 9.30 i dag morges, omtrent 24 timer etter snøraset som tok livet av to mennesker i går.

- Vi fikk melding om skredet rundt klokka 10.00, opplyser Rasmus Eikemo, vaktsjef ved Bergen politidistrikt, til Dagbladet.no.

Det er fremdeles uvisst om skredet skal ha tatt mennesker eller biler.

En skredgruppe med hunder skal gjennomsøke det om lag 100 meter brede rasområdet, men raseksperter regner skredfaren som så stor at førerløse hunder gjennomfører søkene i rasområdet.

- Flytrafikk fra pressefolk hindrer samtidig redningshelikopterne i Eidfjord.

- Det er flere sjøfly og helikoptre som kan utgjøre en potensiell fare for redningsarbeiderne, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved hovedredningssentralen i sør-Norge til Dagbladet.no. Seaking-helikopteret fra Sola måtte snu etter det første forsøket på å komme seg inn i området på grunn av for stor lufttrafikk.

- Vi vet ikke om noen er tatt av raset, men det er snakk om et stort skred ifølge lokale rapporter, så vi kjører på for å forsikre oss, sier Bang-Andersen til Dagbladet.no.

Raset gikk mellom Brimnes og Bugjelet i Eidfjord.

- Foreløpig våger vi ikke å gå inn i rasområdet før vi har fått klarlagt sikkerheten i området, så det kan ta litt tid før vi får avklart om noen er tatt av raset, sier Bang-Andersen.

Det skal være stor skredfare i området, og veien er stengt mellom Eidfjord og Kinsarvik.

NYTT RAS: Raset har gått mellom Brimnes og Bu i Eidfjord. Rasfaren i området er stor.