Nytt redningsforsøk på Svalbard

Klokka 9 prøvde et helikopter på nytt å ta seg fram til fire franske turister og fem redningsmannskaper ved Filchner-fonna nordøst på Svalbard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et forsøk ved 6.30-tiden i dag morgen måtte avbrytes på grunn av dårlig vær.

Forholdene ved Filchner-fonna er svært vanskelige, og de ni personene har fått beskjed om å holde seg helt i ro i telt på grunn av mange bresprekker, dårlig sikt og vind.

Det vanskelige terrenget gjør at helikopteret neppe kan lande på stedet. De ni må derfor heises inn i maskinen, opplyste assisterende sysselmann Odd Reidar Humlegård til NTB tidlig i morgentimene.

Nødssituasjon

De fire franske turistene utløste i går ettermiddag en nødpeilesender på Svalbard etter at en av dem hadde falt i en bresprekk.

Dårlig vær skapte store problemer for redningsmannskapene. Det ble først forsøkt å sende et helikopter, men været var for dårlig . Fem snøscooterpatruljer fra Sysselmannens kontor og fra Røde Kors Hjelpekorps ble derfor sendt innover mot området ved 21-tiden.

Turen skulle normalt tatt to - tre timer, men det dårlige været og problemer med bresprekker i området gjorde at redningsmannskapene brukte over seks timer. Underveis kjørte en av scooterne i en bresprekk. Føreren slapp uskadd fra hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer