Bjørn Rune Gjelsten, Rune Marsdal og Henrik Schüssler i Gjelsten Holding: Ønsker å bygge opp en solid eiendomsportefølje. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen
Bjørn Rune Gjelsten, Rune Marsdal og Henrik Schüssler i Gjelsten Holding: Ønsker å bygge opp en solid eiendomsportefølje. Foto: Jørgen Hyvang, FinansavisenVis mer

Nytt rekordår for Gjelsten - satser stort på eiendom

- Vi har tro på Norge og vi har tro på at eiendom skal gi en robust avkastning fremover, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Rune Gjelsten tjener rått på gardiner og farlig avfall. Nå skal han bygge en stor eiendoms­portefølje på 5-10 milliarder som skal gi ham høy avkastning i fremtiden.

Stor tro på eiendom - Vi skal bygge opp en betydelig eiendomsportefølje i løpet av de nærmeste fem til ti årene. Om den blir på fem eller ti milliarder kroner er jeg avslappet til. Vi har tro på Norge og vi har tro på at eiendom skal gi en robust avkastning fremover, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

I et år har han arbeidet med tankene om en eiendomsportefølje.

- Det er ikke det at vi nødvendigvis skal ut og kjøpe så mye eiendom. Det kan like godt handle om at vi lar være å selge eiendom vi har utviklet, sier adm. direktør Henrik Schüssler i Gjelsten Holding til Finansavisen.

Fjoråret ble nok en gang rekord for Gjelsten hva gjelder både omsetning og overskudd. Omsetningen passerte 2,8 milliarder, og bunnlinjen viste 274 millioner før skatt. Og mer skal det bli.

Nærmere 50 millioner i bonuser - Det er kjempebra og jeg er svært godt fornøyd. Vi har utbetalt mellom 40 og 50 millioner i bonuser, hvilket sier noe om robustheten i inntjeningen. I år vil vi passere tre milliarder i omsetning og 500 millioner i kontantstrøm. For første gang vil vi tjene over 300 millioner før skatt, sier Gjelsten til Finansavisen.

Tekstilkjeden Kid og avfallsselskapet Noah bidro mest til overskudd med henholdsvis 124 og 118 millioner.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene