Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt rentesjokk fra Sparebanken NOR

Etter Norges Banks renteheving mandag, setter Sparebanken NOR opp sin utlånsrente med 0,75 prosent fra og med i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamle kunder får tilsvarende økning fra 31. august. Med fortsatt lave oljepriser og svak kronekurs tror banken en total renteøkning på 3,7 prosent innen utløpet av året er sannsynlig.

- Pengemarkedsrenten har fulgt renta fra Norges Bank lenge. Derfor vil vi være nødt til å sette opp renta ytterligere hvis det kommer flere renteøkninger fra sentralbanken, sier informasjonssjef Elin Ørjasæter i Sparebanken NOR.

Sparebanken NOR hevet også renta for sine 200000 låntakere med 0,75 prosent 2. juni, og har med dagens økning satt opp renta med totalt 1,5 prosent i år.
DnB har allerede varslet en økning i sine renter, men informasjonsdirektør Jarl Veggan sier banken kanskje må ta i hardere. Økningen fra månedsskiftet juli/august skulle opprinnelig være på mellom 0,25 og 0,55 prosent. DnB hevet rentene første gang 1. juli, da med mellom 0,65 og 0,9 prosent.

Kreditkassen og Postbanken har ennå ikke tatt noen beslutning om renteheving, men informasjonsdirektør i Kreditkassen, Kjell Flø, antyder en snarlig økning på om lag 0,75 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!