Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nytt returmøte med Russland onsdag

Vil prøve å komme videre i den fastlåste retursituasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske og norske myndigheter møtes i Moskva onsdag neste uke for å forsøke å komme videre i den fastlåste retursituasjonen. Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor NTB.

Den såkalte ekspertgruppen, som fra norsk side består av embetsmenn fra Justisdepartementet og UD, møttes sist mandag denne uken.

Under møtet vil gruppen forsøke å nøste videre i uenigheten mellom Norge og Russland om hvilke asylsøkere som kan bli returnert til Russland, etter at russiske myndigheter plutselig stanset alle returer fra Norge sist fredag.

Russland nekter å ta tilbake asylsøkere som kom over grensen til Norge med engangsvisum, noe norske myndigheter mener avtalen forplikter dem til.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte på en pressekonferanse tirsdag at Russland ikke ville ta tilbake asylsøkere som hadde søkt om visum til Russland på falsk grunnlag.

Slik UD nå tolker russiske myndigheter, vil de kun ta imot asylsøkere med russisk statsborgerskap, oppholdstillatelse eller såkalte flerinnreisevisum.

Det utgjør kun rundt 700 av de 5.500 asylsøkerne som kom over grensa fra Russland ved Storskog i Finnmark i fjor høst.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media